Ruud ontwikkelt zich tot stadspreens bij Risse Groep

9 februari

Vandaag vierde Risse Groep een groot Vastelaovendj Fieëst. Want Risse Groep is collectief  gruuëts. Wij hebben niemand minder dan Rogstaekers stadspreens Ruud Teunissen in ons midden. Voor Ruud is het een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Risse Groep is een ontwikkelbedrijf waar alle medewerkers zich optimaal ontwikkelen en onze Ruud ontwikkelde zich tot preens. Een droom gaat in vervulling. In dit interview vertelt Ruud over zijn droombaan en over zijn liefde voor Risse Groep, die ook terug te vinden is in zijn devies.

Als klein manneke had Ruud Teunissen een grote droom. Hij wilde later Prins Carnaval worden! Het idee ontstond toen Ruuds vader adjudant werd bij Prins Ton. Ruudje keek huizenhoog tegen deze Hoogheid op. Hij ging samen met de prins en zijn hofhouding alle kroegen langs. Prins Ton leek wel een superheld. “Ik was verdomme ‘giftig’ als een ander jongetje in mijn klas tot jeugdprins werd uitgeroepen!,” zegt Ruud met enig venijn. “Inmiddels ben ik 50 en dacht ik dat het nooit meer ging gebeuren. Totdat de Rogstaekers mij benaderden…”

De droom ging in vervulling.

#Gruuëts
En heel Risse Groep is #gruuëts omdat wij niemand minder dan de Stadspreens in ons midden hebben. Wist je dat Risse Groep tegenwoordig een ontwikkelbedrijf is waar alle medewerkers zich mogen ontwikkelen tot hun maximale potentieel? De mens en zijn talent staan centraal. Hier mogen mensen – waar mogelijk -hun dromen waarmaken. Kleine jongens hebben grote dromen. En grote mensen maken jongensdromen soms onverwacht toch nog waar. Ruud ontwikkelde zich naast zijn glansrol als werkbegeleider op onze werkvloer tot stadspreens. Helemaal in de geest van ons ontwikkelbedrijf. De droom ging in vervulling. En we kunnen zeggen: hij is er geknipt voor! Als een echt podiumdier verovert Ruud het publiek. #Talent.

Wêrkpelieës
Inmiddels is het gebouw van Risse Groep omgetoverd tot Wêrkpelieës van Preens Ruud I en ook P&O-adviseur Madelène Passage wordt geëerd. Zij is adjudante bij de Beesterbolle. Wie had ooit gedacht dat ons goede oude gebouw nog eens paleiswaardig zou worden?  Overal verrezen billboards met Ruuds foto, op allerlei plekken hangen prachtige creaties met ballonnen. “Ik sta nu zelfs levensgroot afgebeeld op de Risse-vrachtwagen. Het is allemaal zo overweldigend. Ik ben uitgeroepen tot ‘preens’ maar ik voel me echt alsof ik de koning ben. Wat een eer, waar heb ik dat aan verdiend? Mijn telefoon staat de hele dag roodgloeiend van de appjes. Gelukkig heb ik een sensor bij de voordeur, zodat ik in de gaten kan houden of de rioolpers niet in de struiken ligt”, grinnikt hij.

#Puur
Ruud vertelt in al zijn toespraken vol vuur over zijn geliefde Risse Groep. “Ik heb nog nooit bij een bedrijf gewerkt dat zo sociaal is. Ik kom mensen soms vijf keer per dag tegen en vijf keer gaan die hendjes heel enthousiast de lucht in. Alsof ze je voor het eerst tegenkomen. Wist je dat ik inmiddels heel koninklijk kan wuiven? De prins laat z’n laatste wuifmoves zien. “Weet je, mensen zijn  hier allemaal #puur op hun eigen manier. Er werken mensen in alle soorten en maten: van scholieren, tot statushouders, mensen met en zonder ‘beperking’, 50’plussers, mensen met allerlei achtergronden.

Dansen
Op de BRC-afdeling werk ik onder andere met mensen met een verstandelijke beperking. Die zijn hyper-puur. Als ze zin hebben om te dansen, dan dansen ze. Als ze zin hebben om te gillen, gillen ze. Als ze willen huilen, dan huilen ze. Andere mensen hebben vaak eerst bier nodig om zoiets te doen. Ook staan onze mensen vaak positief in het leven. Er zijn al genoeg negatieve mensen in de wereld. Ik wordt vrolijk van onze medewerkers. Weet je waar het om draait in ons bedrijf? Bij Risse Groep mag iedereen zichzelf zijn. Doa drejtj ut um.

Knalfeest
Ruud gaat verder: “Mijn devies heb ik ook voor een deel gebaseerd op het Risse Gevoel: Vastelaovendj vör eederein, doa drejtj ut um. Risse Groep is ook divers. Hier werken dus al die mensen in alle soorten en maten. En ze doen allemaal mee. De scholieren, de statushouders, de homo’s, de hetero’s, de oude en de jonge mensen, de groene en de paarse mensen, de sociale en de vrolijke mensen. En op 8 februari houden we een groot knalfeest voor al die verschillende mensen die op deze middag allemaal één zijn. Iedereen komt dan verkleed naar het werk. We maken er #samen een groot feest van! Met eederein!

 

 

 

Vacature applicatiebeheerder

Vacature Applicatiebeheerder 32-36 uur...

Verslag Open Dag

Het was een gezellige drukte afgelopen z...

Vacature voorman/voorvrouw ATC

  VOORMAN/VROUW ATC 36 uur per week mede...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.