Kim Hendriks bruist van de energiegevers

10 juli

In alle vroegte gaat bij werkcoach Kim Hendriks de wekker. In tegenstelling tot sommige andere mensen is Kim zeker niet nationaal kampioen snoozen. Zodra het signaal klinkt springt ze vrolijk uit haar bed en begeeft zich naar de sportschool waar ze flink losgaat. Topfit springt ze daarna in de auto en ontbijten doet ze tussen het sturen en het schakelen door. “Ik vind het fijn dat ik mijn afspraken zelf kan plannen. Op die manier kan ik eerst sporten en daarna volle kracht vooruit!”

De dag van Kim zit altijd vol verrassingen. “Ik neem op weg naar het werk mijn to-do-lijstje door, maar als ik naar huis rijd is de dag altijd anders verlopen dan verwacht en dat juich ik alleen maar toe! Werkcoach: elke dag anders! Zo blijft het spannend. Ik ga goed op al dat schakelen. Toen ik accountmanager was, waren mijn dagen toch wel voorspelbaarder. In deze functie kom ik veel ad hoc zaken tegen en dat houdt me scherp!”

Open communicatie
Wat is Kims core business? “Ik begeleid medewerkers die zijn gedetacheerd bij bedrijven in de regio. Het doel van de werkcoaches is: het maximale uit mensen halen. Een missie waar ik op zichzelf al warm voor loop. Meestal zie ik een medewerker vier keer per jaar. We bekijken samen op welke punten een medewerker zich wil ontwikkelen. Ik coach hem of haar daarbij en hou de voortgang in de gaten. Mijn communicatie is open, ik wil alles bespreekbaar maken. Soms moet ik iemand even een  spiegel voorhouden. Zo help ik hem of haar letterlijk te reflecteren op het eigen gedrag. Door alle gesprekken en mijn betrokkenheid bouw ik een goede band op met medewerkers. Ik praat veel met ze en vraag regelmatig of ze lekker in hun vel zitten en hoe het thuis gaat. Dan haal ik dingen op  waarin ik iets kan betekenen.”

Blij
“Ik ben trots als ik mensen zie groeien op het werk, maar zeker ook privé.  Want als je privé in balans bent, kom je vaak op het werk ook beter in balans en andersom. Als het goed gaat met mijn mensen dan word ik daar zelf echt blij van. Als het minder goed gaat dan ben ik er voor ze. Voor mij is het belangrijk dat ze voelen dat ze altijd bij mij terechtkunnen.”

“Ik coach niet alleen gedetacheerden, ik ben ook betrokken bij onze trainee werkcoach. Het geeft me een goed gevoel dat ik kan helpen bij haar ontwikkeling,” Als Werkcoach is Kim is ook verantwoordelijk voor het begeleiden van zieke medewerkers. ? Kim blijft in gesprek met de betreffende medewerker en ze houdt contact met de casemanager. Ook het bedrijf waar de medewerker gedetacheerd is, wordt regelmatig bijgepraat. “Als iemand langdurig ziek wordt, is het belangrijk dat deze persoon niet vergeten wordt. Mensen willen gehoord en gezien worden.”

Detachering opgezegd
Vandaag krijgt Kim te horen dat een detachering wordt opgezegd. “Het is belangrijk dat ik het nieuws goed breng. Het kan een klap zijn, daarom bereid ik het gesprek zorgvuldig voor. Maar waar 1 deur dicht gaat, kan een andere zich openen, zeg ik tegen kandidaten. Het is mijn missie om zo’n medewerker goed te begeleiden naar een nieuwe detacheringsplek. Ook alle administratieve zaken rond de overstap regel ik.”

Feest
Naast mijn werk als werkcoach was ik ook betrokken bij de organisatie van onze Open Dag. Ik zit ook in de activiteitencommissie, want ik ben altijd in voor een feestje!”, lacht ze. “We hebben al een paar mooie dingen neergezet zoals de beachparty bij het blauwe Meertje vorig jaar en het Winterfestival, dat was ook een knaller waar nog flink over nagepraat werd!”

En weet je waar ik tot slot ook nog veel energie van krijg? Van mijn collega’s! In de pauze ben ik vaak te vinden in het bedrijfsrestaurant en daarna gaan we vaak #samen een rondje lopen.” Tijdens dat rondje traint Kim niet alleen de beenspieren, maar ook de mondspieren, want er wordt tijdens het wandelen flink bijgekletst.

We kunnen concluderen dat Kim heel wat meer energiegevers dan energienemers in haar leven heeft! Raak jij al geïnspireerd?

Kim Hendriks bruist van de energieg...

In alle vroegte gaat bij werkcoach Kim H...

Even voorstellen: Daniel Vdovic

“Eh… Vdovic?...” Met een vragende blik k...

Stella denkt met haar hart bij Riss...

“Ik denk het liefst intuïtief met mijn h...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
webdesign: Artis.