De kracht van intensieve samenwerking

4 juli

“Ik wil dat iedereen zich gewaardeerd voelt en dat iedereen zichzelf kan zijn bij ons”, vertelt Abel Stevens met een twinkeling in zijn ogen. Abel is Operationeel Manager bij Jos Poell, een mooi bedrijf waar het niet alleen gaat om geld verdienen, maar ook om het genoegen om mensen in hun kracht te zetten. En dat gaat prima samen. Abel gaat verder: “We gaan uit van de mogelijkheden van mensen, we willen het maximale uit ze halen, maar we laten ze ook niet boven hun kunnen presteren. Daar wordt niemand gelukkig van.”

En dat betaalt zich uit: er zijn al een aantal mensen die 50 jaar of langer bij Poell werken en ook de mensen die via Risse Groep bij Poell op de werkvloer werken zijn enthousiast over dit bedrijf. En dan zijn er nog medewerkers die bij Risse Groep in het Arbeidstrainingscentrum inpakwerk doen voor Jos Poell. “Ik vind het werk voor Poell hartstikke leuk!”, riep een medewerker spontaan toen we het erover hadden.

Waarom werkt Jos Poell zo graag samen met Risse Groep?

Bij Jos Poell staat de mens centraal op de werkvloer net als bij Risse Groep. De filosofieën lijken op elkaar en Jos Poell en Risse Groep zijn door de jaren heen steeds meer met elkaar samen gaan werken en dat leidt op heel wat vlakken tot een win-win situatie. Abel: “Vaak hebben we tijden dat het drukker is. Dan hebben we heel wat extra handen nodig. Via het uitzendbureau krijgen we dat niet geregeld. Risse Groep en Werk.Kom staan altijd klaar met 20 tot 25 mensen. Soms zijn dat mensen die ondersteuning nodig hebben, maar Werk.Kom biedt ook een werkcoach of jobcoach die de medewerker écht kent en goed begeleid. Die service biedt een uitzendbureau niet. En wij vinden het juist mooi om de mensen van Risse Groep in hun kracht te zetten, ze te zien groeien op onze werkvloer.”

Kracht kietelen
“Zelf wil ik ook graag weten wat er in iemands hoofd omgaat, misschien kan ik iets voor diegene betekenen. Ik vind het belangrijk om te investeren in mezelf, maar ook om te investeren in een ander. Ik wil dat iedereen zich gehoord en gezien voelt bij Jos Poell.” Speelt er thuis iets dan bekijken ze bij Jos Poell samen wat ze eraan kunnen doen. Ik wil graag de kracht in mensen kietelen, soms is het even moeilijk, maar dan komt het moment dat ik die ogen zie glinsteren! Dat is onbetaalbaar. Het geeft zo veel voldoening. Laatst kregen we zakjes met toastjes terug, waarin de toastjes gebroken waren. Dan leg ik mensen van De Risse uit dat het zakje eigenlijk een kwetsbaar diertje is waar je voorzichtig mee omgaat. Het gaat zo helemaal voor ze leven en de zakjes komen nu pico bello bij ons aan nu.”

Groepsdetachering
Soms komt er bij Poell via Risse Groep een groepsdetachering met bijvoorbeeld statushouders. Ook dat kunnen we regelen. Het werk is vaak geen probleem, maar de taal vormt soms in eerste instantie een barrière. Daar biedt Risse Groep in samenspraak met Poell oplossingen voor. Soms kunnen mensen tolken. “We hebben ook jongen uit Eritrea, het is een fijne jongen en een harde werker. De taal leren was moeilijk. We hebben er niet voor gekozen om hem weg te sturen, maar we hebben een speciale rol voor hem bedacht – hij is nu onze deegmenger. En die rol voert hij met verve uit! Daarnaast stelden we als voorwaarde dat hij iedere week naar de Nederlandse les ging.” Weer win-win, want hij spreekt steeds beter Nederlands en is hij gelukkig bij Jos Poell.

Repeterend werk
Mensen inzetten op hun kracht of talent werkt. “Bij Risse Groep kunnen ze ook mensen bieden die energie krijgen van repeterend werk. Andere mensen krijgen juist weer meer energie van werk dat meer variatie biedt. Dus wat de ene misschien minder graag doet, daar ligt juist de kracht van de ander”. Iedereen gelukkig!

Logistieke samenwerking
En dan hebben we nog een bloeiende samenwerking met Jos Poell op het gebied van Logistiek. Leerlingen uit het praktijkonderwijs van Het Kwadrant en De Widdonckschool komen vaak stage lopen bij Risse Groep, bijvoorbeeld op de afdeling Logistiek. Hier leren ze het vak in de praktijk.

Onderdeel van de leerroute is dat ze ook mee gaan draaien op de werkvloer bij Jos Poell, waar ze alle logistieke werkzaamheden tot in de puntjes geleerd wordt. En Jos Poell heeft er weer een paar fijne krachten bij! Weer een synergievoordeel.

Andersom kunnen jongeren  die werkzaam zijn bij Jos Poell en die moeite hebben met sommige onderdelen van het leerproces, hun heftruck, reachtruck of EPT-rijbewijs halen bij Risse Groep. Want wij geven deze opleidingen ook voor mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor de theorie. En de medewerkers van Poell kunnen bij ons ook nog de hoogte in! Want we bieden nu ook een opleiding voor de Hoogwerker. En zo groeit iedereen zowel bij Poell als bij Risse Groep op zijn eigen manier en tempo de hoogte in. Risse en Poell zijn een prima koppel!
 

Wat we voor Jos Poell doen kunnen we ook voor andere bedrijven doen! Wilt u net als Poell kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Laat het ons weten!

Kim Hendriks bruist van de energieg...

In alle vroegte gaat bij werkcoach Kim H...

Even voorstellen: Daniel Vdovic

“Eh… Vdovic?...” Met een vragende blik k...

Stella denkt met haar hart bij Riss...

“Ik denk het liefst intuïtief met mijn h...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
webdesign: Artis.