Voorman Ruud Teunissen: Met beide benen op de grond

19 januari

Iedere ochtend als Ruud Teunissen de afdeling uitstroom binnenloopt, klinkt uit zo’n 12 monden een heel enthousiast ‘Ha Ruud, hoe is het?!’ De nieuwe voorman van de afdeling uitstroom voelde zich meteen thuis bij ons. Eerst werkte Ruud als kok bij Brownies & Downies, een restaurant waar mensen met een beperking werkten. Ruud: “Ik vind het geweldig om met ‘kanjers’ te werken. Zo noemden ze de medewerkers bij Brownies & Downies. Ze zijn zo puur en kunnen je met beide benen op de grond zetten. Vorig jaar overleed er iemand in de omgeving van zo’n kanjer. Toen zei hij: ‘Wat erg! Nu kan ik niet meer met hem naar Eindhoven, MAAR ik kan wel met iemand anders gaan.’ Kijk, dat is een goede manier van relativeren.”

Statushouders
Al snel nadat Brownies & Downies failliet ging, kon Ruud bij De Risse aan de slag. Hij kende ons bedrijf al omdat hij in de zomervakantie wel eens Nico Rooijmans verving in het bedrijfsrestaurant. Ruud: “Het is hier een stuk rustiger dan in de stressvolle horecawereld. Dat is fijn. Ik ben blij dat ik voor De Risse gekozen heb. Ik werk hier veel met statushouders. Ze hebben vaak pijnlijke dingen meegemaakt. Hun verhalen raken mij.  Ook dat zet me met beide benen op de grond. Die diversiteit in dit bedrijf vind ik heel mooi.”

Restaurant
In zijn vrije tijd helpt Ruud zijn ex-collega van Brownies & Downies met het opzetten van een restaurant in de Oude Schut. Het is een nieuw concept voor Weert. Aan de ene kant van de Oude Schut begint ze een tweedehands boekenwinkeltje. Daarnaast begint ze een restaurant waar ook de kanjers van Brownies & Downies gaan werken. Mensen gaan dus met het boek op tafel een hapje eten in het restaurant. Een soort boekencafé dus, waar je niet alleen eet en babbelt, maar ook een boek kunt lezen.

Privé
Ruud heeft natuurlijk ook een privéleven. Hij woont op de Biest samen met zijn vriend Michiel. Ze hebben het al jaren fijn samen. Eerder woonden ze in een appartement, nu hebben ze een heel huis voor zichzelf. Ruud: “Dat betekent dat er ook plekken zijn voor Ruud-tijd en Michiel-tijd. Tijd voor jezelf dus. Michiel-tijd vindt meestal plaats in bad, Ruud-tijd speelt zich bijvoorbeeld af in de keuken of de huiskamer. En dan hebben we ook nog onze kat Ties”, lacht Ruud, “Hij  is prima geïntegreerd in Moslim-kringen! Hij gaat namelijk graag op bezoek in de moskee in de buurt. Daar wordt hij altijd met open armen ontvangen!”

Dag van geluk

Vandaag is de Internationale Dag van het...

Boekenweek Boekhoek

  Het is Boekenweek! Speciaal voor jou h...

Sam en Diana krijgen primeur Prakti...

Sam Korten en Diana Remkens zijn de eers...
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.