Knallende opening Werkleercentrum PSW Multi op Risse-terrein

27 juni

De rode loper ligt al klaar. De gasten stappen er met een glimlach overheen. Grote ballonnen sieren de ingang. Vandaag is de feestelijke opening van Werkleercentrum PSW Multi. Een mooie dag voor PSW en ook voor Risse Groep. Want Risse Groep heeft fijne nieuwe buren gekregen op het eigen Risse-terrein! En dat gebeurt niet zomaar. Beide organisaties gaan namelijk nóg intensiever samenwerken. Een win-win situatie! Een gezamenlijk doel: al onze talentvolle medewerkers zoveel mogelijk in hun kracht zetten. 

Switchen
Centraal in deze samenwerking staan de medewerkers van beide bedrijven. Ze kunnen nu nog makkelijker switchen tussen dagbesteding (PSW) en (betaald) werk (Risse Groep). We hebben dus nog meer mogelijkheden voor maatwerk. We zien al veel lachende gezichten. Dat is een goed teken. PSW zit hier al een paar maanden en de reacties van cliënten zijn positief. 

Opening
Het officiële openingsgedeelte start. Stephan Bodde, bestuurder van PSW, neemt eerst het woord. “Wisten jullie dat Risse Groep en PSW al bijna 20 jaar samenwerken? Dat bevalt wederzijds prima. We vullen elkaar aan. En nu is het tijd om onze samenwerking verder uit te breiden. We gaan mensen zoveel mogelijk helpen om te participeren. Voor iedereen de beste plek op de Participatieladder, dat is het streven.” Daarbij kijken we naar het individu.  Doordat we in elkaars keuken kijken zie je het zelfvertrouwen van onze mensen letterlijk groeien. 

Gepimpt
Dan neemt Niek Eijsberg, directeur van Risse Groep, het woord. “Naarmate PSW en Risse Groep nog meer naar elkaar toe groeien, zien we dat steeds meer mensen hiervan profiteren. De schotten zijn op dit terrein weg en daarmee bieden we echt maatwerk. Daar draait het om. Het geeft ons veel voldoening. Op naar nog meer mooie resultaten als goede buren die het beste in elkaar naar boven halen.”

Niek gaat verder: “De gebouwen staan gebroederlijk naast elkaar. En wat een gebouw hebben jullie. Mensen die hier in het industriegebied werken zeggen vaak: ‘Het mooiste gebouw binnen dit gebied staat op het Risse-terrein, maar er staat PSW op!’ Want ja… zie ze eens naast elkaar staan. Risse steekt er sinds kort wat minder goed bij af. Het gebouw van PSW is hopelijk een inspiratie voor het  toekomstige gebouw van Risse Groep. Dit gebouw van PSW Multi is voor een groot deel onder handen genomen door het eigen team Engineering van Risse Groep in samenwerking met PSW. We zijn trots op het resultaat! “

Applaus voor jezelf
Wethouder Michèle Ferrière is ook in haar nopjes: “Het maakt me letterlijk blij en dankbaar dat mensen hier hun talent mogen ontwikkelen. Applaus voor jezelf!” Dan komt het moment suprême. Het is tijd om plechtig de lintjes te doorknippen. Aan Ineke de eer. Ze is een cliënt van PSW. Ineke is zo opgetogen dat ze zelf al begint te juichen voordat ze het lintje heeft doorgeknipt. De voorpret is al het halve werk. Heerlijk om te zien!

PSW-radio
En dan gaan we tijdens het proosten in gesprek met de mensen om wie het draait. Zij blijken hier al volop hun talenten te ontwikkelen. Naast industrieel werk biedt PSW Multi multimedia werkzaamheden. Wij zijn het communicatie-team van Risse Groep en we maken kennis met een paar vakgenoten: de DJ’s Leo en Ricardo van PSW. Ze maken hier gewoon een radioprogramma voor hun collega’s in een echte studio. Ze vinden het geweldig hier met zo’n gave studio. 

PSW TV?
DJ Ricardo zegt: “We houden van Hollandse hits en natuurlijk van die Deutsche schlagers!” Dat betekent vast meezingen op de werkvloer. Het maakt het werken ook meteen nog aangenamer. Leo vult aan: “Ik draai het liefst nummers uit die goede oude tijd. Tussen de liedjes door vertellen we ook van alles.” Dan nodigt Ricardo ons uit om binnenkort eens langs te komen in de studio. Dat lijkt ons wel iets! Dan kunnen wij er misschien meteen een videoreportage over maken. Gewoon: een aflevering PSW TV? Bij wijze van try out? Wellicht wordt het een hit. We gaan dat eens voorleggen aan de begeleiding en ouders! Zou het mogen?

Dan spreken we met Jarno en zijn moeder. “Ik werk op vrijdagen hier in de kantine, dan dek ik bijvoorbeeld de tafel en maak ik thee en koffie. En ik werk ook nog in het Stadshotel in het centrum van Weert. Daar doe ik van alles. Ik bedien bijvoorbeeld mensen en maak super leuke praatjes met ze. Ik ben graag tussen de mensen en hou van gezelligheid. Verder werk ik ook nog in de zorg. In Huize Molenveld. Ook dat doe ik heel graag. Jarno  krijgt bijna keuzestress als hij erover nadenkt welk beroep hij in de toekomst wil uitoefenen. Binnenkort is hij klaar met zijn opleiding op de Maaskei. Mooi om te zien dat mensen hier enorm aan de weg timmeren. En dat sommigen bijna niet kunnen kiezen tussen hun verschillende passies is al helemaal een goed teken! Wij wensen PSW veel succes en plezier en we proosten nog even op de goede samenwerking. 

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...

Even voorstellen: Bertha Verhaag

“Eigenlijk hou ik meer van luisteren dan...

Trainee Bedrijfsondersteuning

36 uur   (Medewerker beleidsuitvoering I...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.