Jan en Marcel behalen instructeursdiploma heftruck/reachtruck/EPT/VCA

30 januari

Hoe voelt dat nu, weer een opleiding afgerond? “Heel anders!”, lacht Jan Vleeshouwers (ontwikkelcoach Logistiek). “Er rust een nieuwe, mooie taak op onze schouders en die brede schouders van ons kunnen die goed dragen!”, vult Marcel Broens aan (Leidinggevende Logistiek en Expeditie). Onze mannen hebben samen bij het CIBOT een opleiding gevolgd tot instructeur voor Heftruck , Reachtruck, EPT en VCA. Risse Groep geeft al een tijd opleidingen op het gebied van Heftruck, Reachtruck en EPT.  

Didactiek 
Al heel wat jongeren van Het Kwadrant en De Widdonckschool haalden met genoegen hun certificaat bij Risse Groep en ook medewerkers van andere bedrijven. En nu zijn onze mannen beiden officieel gecertificeerd instructeur. “Vooral op het didactische vlak hebben we veel kunnen opsteken”, vertelt Jan. “Leren lesgeven is heel verrijkend”, zegt Marcel instemmend.

“We laten leerlingen ook vooral zelf nadenken: ‘waarom doe je het op deze manier?’, ‘begrijp je het echt?’, ‘Waarom voer je een bepaalde handeling uit?’ Bij Risse Groep leiden we mensen op uit allerlei doelgroepen. Mensen die binnen een dag hun certificaat op zak hebben, maar ook mensen die wat meer moeite hebben met leren.” Ook daarin zijn we gespecialiseerd. Jan gaat verder: “We hebben veel geduld, soms halen mensen met verve hun certificaat in 1 dag en hebben ze nog extra training nodig dan geven we ze gewoon die tijd en aandacht. Ook voor de theorie gaan we samen zitten als iemand daar behoefte aan heeft. We helpen mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben verder, maar we hanteren tegelijk een hoge standaard. Wanneer iemand het écht niet in zich heeft, zijn we daar duidelijk en eerlijk over.”  

Het praat zich rond 
Zo houden we onze goede naam. Want het praat zich al rond. “Jongeren die de training volgen vertellen enthousiast tegen hun vrienden over de opleiding die ze bij ons volgden en dan melden zich spontaan nieuwe kandidaten aan”, zegt Marcel, “In januari zijn we al volgeboekt en ook in december was het al volle bak. De opleidingen geven we op locatie bij onze partner Jos Poell.” Risse Groep bedient veel leerlingen van Het Kwadrant en De Widdonckschool, maar ook medewerkers van allerlei bedrijven in de regio.  

Ontwikkelen 
Toen Marcel hier een tijd geleden kwam werken vertelde hij in een interview dat het hem zo aantrok dat Risse Groep een ontwikkelbedrijf is. Marcel is namelijk zelf iemand die constant in ontwikkeling blijft. Hoe bevalt het hier in de praktijk? “Heel goed”, zegt Marcel, “Ook deze opleiding is weer een verrijking van mezelf. In deze wereld die nooit stilstaat kun je je het beste zoveel mogelijk blijven ontwikkelen.” Ook Jan is blij met zijn ontwikkelkansen. In korte tijd heeft hij al verschillende diploma’s behaald, vaak om mensen op zijn afdeling verder te kunnen ontwikkelen. Ook is Jan nu preventiemedewerker en behaalde hij net als Marcel zijn Instructeur VCA (basisveiligheid)-certificaat. En onze Marcel gaat binnenkort bij het CIBOT op voor zijn papieren als instructeur voor de hoogwerker, want Marcel haalt graag halsbrekende toeren uit vertelde hij eens. Er is een stuntman aan hem verloren gegaan. En hij kan mensen dus vast inspireren om samen met hem de hoogte in te gaan. 

Is úw bedrijf geïnteresseerd in de heftruck-, reachtruck en EPT-opleidingen van Risse Groep of wilt u meer weten, neem dan contact op met Jan Vleeshouwers: jvleeshouwers@risse.nl  Wij staan graag voor u klaar! 

 

Jeroen vindt zichzelf terug bij Ris...

“Ja!”, roept Jeroen van den Tillaar plot...

Ruud ontwikkelt zich tot stadspreen...

Vandaag vierde Risse Groep een groot Vas...

Bianca Gielen kan nu kiezen uit 2 b...

“Ik ben helemaal overweldigd! Ik kan nu...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.