Else van Lier: ‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf’

31 januari

‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf!’ Dat is de lijfspreuk van Else van Lier, onze nieuwe Coördinator Gezondheid en Verzuim. “Ik wil Risse-medewerkers helpen écht zichzelf te kunnen zijn in het leven, want dan sta je het meeste in je eigen kracht en energie. Mensen die zichzelf zijn, zitten lekker in hun vel, leven gezonder, blijven groeien en gaan met plezier naar hun werk. En ze maken ook écht tijd voor zichzelf. Als je talent centraal stelt, is het belangrijk vitaal te zijn. Daar wil ik mensen bij helpen.” Samen met onze andere Coördinator Gezondheid en Verzuim Karen Sengers, zet Else zich in voor een gezonder en vitaler Risse Groep.

Kernwaarden
Toen ze de vacature las, werd ze enthousiast vanwege onze kernwaarden  #Puur, #Samen, #Doen. En met dat pure karakter maakte ze onmiddellijk kennis toen ze binnenkwam voor haar sollicitatiegesprek. Receptioniste Evelien ontving haar met open armen. “En op mijn eerste werkdag werd ik door team P&O verrast met een aangeklede lunch in het bedrijfsrestaurant. Ik merk dat iedereen hier oog voor elkaar heeft en voel me meer dan welkom.”

Team What Else.
Mensen vinden Else vaak puur, oprecht en open. Ze heeft een goed luisterend oor en wil altijd mensen helpen. Haar interesse in de mens heeft ze altijd centraal gezet. Ze wil graag iets betekenen voor een ander. Ze wil de ander weer in zijn kracht zetten en energie brengen!

Coachen
Nadat ze de opleiding Bedrijfspsychologie en vervolgens de opleiding Coach Practitioner bij de Alba-academie had afgerond, besloot ze in 2012 haar eigen bedrijf op te richten: Team What Else. Aanvankelijk richtte ze zich voornamelijk op individuele coachtrajecten voor persoonlijke ontwikkeling. Het bedrijf bestaat al ruim 11 jaar en samen met haar man Job verzorgt Else individuele coach- en trainingsprogramma’s, gericht op persoonlijke ontwikkeling, vitaliteitsbalans en leiderschapsontwikkeling. Dit doen ze veel voor organisaties.

In 2023 heeft Else de opleiding Vitaloog bij de Vitacademie afgerond. Een vitaloog is een vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur in één en begeleidt individuen, teams en organisaties naar meer vitaliteit. Vitaliteit is meer dan gezonde voeding en voldoende beweging. Vitaal leven heeft zeker ook te maken met bezieling en de sociale (werk)omgeving waarin je verkeert.

Bij Risse Groep
Else komt 18 uur per week bij Risse Groep werken. Met haar persoonlijkheid en achtergrond is de functie Coördinator Gezondheid en Verzuim een mooie vervolgstap in haar loopbaan. “Ik wil naast mijn bedrijf bij Risse Groep werken en verder groeien in deze dynamische organisatie die vitaliteit hoog in het vaandel heeft staan. De nieuwe mensgerichte visie van Risse Groep sluit hier helemaal bij aan, namelijk: ‘Samen werk maken van talent’.

100% aandacht
Wat gaat Else doen voor onze medewerkers?

Als Coördinator Verzuim en Gezondheid ondersteunt Else bijvoorbeeld leidinggevenden bij verzuimbegeleiding met als doel medewerkers weer op de rit te krijgen en te houden. En daarnaast heeft ze ook een adviserende en coachende rol in het verbeteren van de vitaliteit van iedere medewerker van Risse Groep.

Else: “In onze drukke wereld is het belangrijk om af en toe even samen een stukje te lopen of een kop koffie te drinken en te vragen hoe het echt met de ander gaat. Ik adviseer medewerkers zo veel mogelijk in het moment te leven, in het hier en nu. Probeer alles met 100% aandacht te doen, dus ook als je ontspant. Plan dagelijks een kwartiertje ‘lummeltijd’ in, gewoon even niets doen. Het helpt je echt om weer even wat meer tot rust te komen.

Gezondheid
“Ik kijk met mensen naar hun leefpatroon om verbetering in hun gezondheid en balans aan te brengen. Wissel inspanning en ontspanning op tijd met elkaar af. En op het gebied van gezondheid zeg ik altijd: 80%-20%. 80% gezond en in die andere 20% een lekker frietje of een stuk chocolade, want genieten mag ook!”

Sportief
In haar vrije tijd zorgt Else ook dat ze vitaal blijft. Ze sport graag. “Hardlopen, fitnessen en dansen zijn favoriet. Buikdansen heb ik ook nog een tijd gedaan! Hardlopen doe ik veel, geregeld ook samen met mijn dochter Jenna. Onlangs liep ik de marathon van Malaga, wat een geweldige ervaring was. Dat is tevens mijn favoriete vakantiebestemming. Spanjaarden hebben een wat lager tempo. Ik kan daar heerlijk onthaasten. Dat wil ik de medewerkers hier ook meegeven. Af en toe even lekker onthaasten tussen de drukke bedrijven door!”

We wensen Else veel plezier en succes bij Risse Groep!

 

 

Jeroen vindt zichzelf terug bij Ris...

“Ja!”, roept Jeroen van den Tillaar plot...

Ruud ontwikkelt zich tot stadspreen...

Vandaag vierde Risse Groep een groot Vas...

Bianca Gielen kan nu kiezen uit 2 b...

“Ik ben helemaal overweldigd! Ik kan nu...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.