Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!
Passie voor mens en werk!
Onze mensen, uw werk
Zet mensen in beweging!

Princen Groep doet aan jobcarving!!

17 juni 2014

Bij Princen Groep (www.princen.com) zijn sinds januari van dit jaar 2 Risse-medewerkers via Werk.Kom gedetacheerd: Marco Heekers en Erwin Coolen. Door hun inzet kan Princen Groep haar reguliere medewerkers efficienter inzetten; een oplossing waar iedereen blij mee is! Hoe zijn ze op dit idee gekomen?

Ardy Houtackers-Gordijn, voormalig HR-Manager bij Princen Groep: “Door de komst van een grote nieuwe klant (Moonen Packaging) moesten we ons expeditieproces anders gaan inrichten. Dit betekende dat we ook kritisch gingen kijken naar de inzet van onze medewerkers. We kwamen er toen achter dat er geleidelijk werkzaamheden bij bepaalde functies zijn geslopen, die hier niet thuishoren en die ook prima door een medewerker met afstand tot de arbeidsmarkt gedaan kunnen worden. Zo zijn we bij Werk.Kom terecht gekomen.”     

Verademing
Hoe hebben jullie dit aangepakt?
“Ardy: We kwamen in contact met Katja Gruijthuijsen van Werk.Kom en zij heeft als adviseur werkgeversdiensten echt met ons meegedacht over hoe we ons proces zo optimaal mogelijk op personeelsgebied konden inrichten. Samen hebben we bedacht welke werkzaamheden we konden weghalen bij bestaande functies en konden laten uitvoeren door medewerkers van Risse Groep. Deze methode, Jobcarving genaamd, betekende voor ons dat we onze huidige medewerkers effectiever konden inzetten op de core business. Samen zijn we vervolgens op zoek gegaan naar medewerkers van Risse Groep die ons hierin konden ondersteunen. Dit waren Erwin en Marco. De manier waarop Werk.Kom hierin met ons heeft meegedacht en hun commitment was echt een verademing.”

Sterke match
Katja Gruijthuijsen van Werk.Kom vult aan: “Dat positieve gevoel is wederzijds. Princen heeft als bedrijf heel goed meegedacht hoe we onze medewerkers optimaal kunnen inzetten. Erwin en Marco zijn geschikt voor het werk, maar kunnen vanwege hun beperking niet de hele dag staan. Zodoende heeft Princen ook de scanwerkzaamheden bij hen ondergebracht, zodat ze tussendoor toch geregeld kunnen zitten. Zo hebben we samen de jobcarving verfijnd, totdat we er tevreden over waren.” Ardy: “Marco en Erwin zijn begonnen met een proef-plaatsing, maar al snel bleek dat ze helemaal voldoen aan onze verwachtingen. Ze tonen goede inzet, ze zijn heel gedreven en echt blij om hier te komen. Onze supervisor geeft zelfs aan dat ze nu al behoren tot de kern van onze vaste ploeg. Bovendien worden ze ook goed begeleid door Werk.Kom, dat maakt de match compleet.”

Andersom gedacht
Wat doen Erwin en Marco precies bij Princen Groep?
Ardy: “Ze voeren alle voorbereidende werkzaamheden voor het expeditieproces uit, zoals het inhoezen van de rolcontainers en het bestickeren ervan, het klaarzetten van de containers, scanwerkzaamheden, etc. We kijken naar de medewerkers en hun situatie en stellen dan vast welke werkzaamheden zij voor ons kunnen uitvoeren.” Katja: “Deze aanpak is echt wel vernieuwend omdat er uit wordt gegaan van de medewerkers en niet van vacatures of functies. Inmiddels is deze aanpak zo aangeslagen binnen Princen Groep dat ze ook organisatie-breed aan het kijken zijn wat er nog meer gedaan kan worden door medewerkers van Risse Groep. We hebben hiervoor samen doorgenomen welke medewerkers we ter beschikking hebben en wat zij kunnen betekenen voor Princen Groep. Hier is ook Leroy Paulussen uitgekomen die inmiddels als volwaardig expeditiemede-werker aan de slag is gegaan bij Princen en binnenkort komt er nog ruimte voor een nieuwe kandidaat vanuit Risse Groep. Mooier kun je het eigenlijk niet hebben.”

webdesign: Artis.