Angelique komt helemaal terug via leerwerktraject

23 mei

En toen kwam de tweede en die kwam niet alleen … Angelique had een baan, startte samen met haar partner vol goede moed aan een grote verbouwing en hun tweede kindje lag in de wieg. Angelique is hartstikke blij met haar twee kinderen, maar ze had toch onderschat wat de combinatie pasgeboren kind plus een eerste kind én een intensieve verbouwing betekende. Twee kinderen dat is hartstikke leuk, maar ook stukken intensiever dan eentje, je bent constant bezig. Angelique raakte in alle drukte overspannen. “In de periode dat ik ziek was, heb ik hard aan mezelf gewerkt. Ik ging in therapie, verdiepte me in mindfulness: nu geniet ik van de kleine dingen, alleen al van de zon en heb heel veel gewandeld. En ik heb echt de ruimte en de tijd genomen om te herstellen.”

Leerwerktraject
Begin 2024 was Angelique alweer aan het solliciteren, toen een vriend haar tipte eerst een leerwerktraject te volgen bij Risse Groep. Om weer op krachten te komen, vertrouwen te krijgen en om een arbeidsritme op te bouwen. De vriend vertelde erbij dat Risse Groep een geweldig bedrijf is. Dit klonk Angelique goed in de oren.

“En toen ging ik op sollicitatiegesprek bij twee Fraukjes. Dat verzin je toch niet, twee Fraukjes? Zo vaak komt die naam niet voor.” De kennismaking verliep goed en Angelique kon starten in een leerwerktraject op de afdeling Financiën & Businesscontrol. “Het heeft me echt goed gedaan!”, zegt Angelique, “Er werd geen druk op me gelegd en ik mocht alles in mijn eigen tempo doen. Collega’s letten super goed op me, ook collega’s van andere afdelingen. Dat is toch geweldig?”

Work life balance
Wat heeft ze geleerd van haar moeilijke periode? “Niet alles is maakbaar, soms gebeuren er dingen die je niet in de hand hebt. Ik zou in ieder geval niemand aanraden te gaan verbouwen als je net de tweede in de wieg hebt liggen.”, lacht ze. “En niet alles moet NU. Ik heb geleerd vaker voor mezelf te kiezen, dus als ik een mega drukke dag heb gehad denk ik soms: ‘Vanavond maar even niet strijken. Morgen is er weer een dag.’ Ik heb sowieso mijn work life balance aangepast sinds ik kinderen heb. Vroeger werkte ik soms tot ik erbij neerviel. Ik had goede banen in de financiële sector en een tijd een eigen bedrijf. Maar als je kinderen hebt, ga je andere keuzes maken.”

Iets betekenen
“Vroeger was het huismoederschap een full time baan. Als je kinderen hebt, draait het leven niet meer om jezelf maar alles staat in dienst van de kids, je staat klaar om veel te geven. Daarom heb ik besloten om wat minder te werken dan vroeger. Ik ben groot geworden in de financiële sector, mijn ouders hadden al een bedrijf in de financiële hoek. Mijn talent lag echt op cijfer-gebied. Taal vind ik ook boeiend en ik lees heel graag, maar ik ben ook dyslectisch. Eigenlijk heeft me dat ook veel gebracht, je wordt er namelijk enorm creatief van. Je bedenkt unieke oplossingen en vliegt dingen op een eigen manier aan. Ik wil graag een baan in de financiële sector en ik wil ook iets kunnen betekenen voor mensen. Ik wil ze dingen leren, bijvoorbeeld wat cijfers toe kunnen voegen voor een bedrijf bijvoorbeeld. Je kunt veel laten zien met cijfers, bijvoorbeeld de impact die je acties hebben. Daar is Risse Groep ook mee bezig, met de maatschappelijke en financiële impact van de inspanningen inzichtelijk te maken. Wat is nu echt het rendement? Dat vind ik heel interessant!”

Angelique zit weer prima in haar vel en Risse Groep heeft in ieder geval alvast een enorme positieve impact gemaakt op haar leven!  We zijn benieuwd wat de toekomst Angelique brengt. Ook met leerwerkplekken maakt Risse Groep werk van talent!

Carin Creemers houdt zich bezig met...

Voor haar eerste sollicitatiegesprek bij...

Carin houdt zich bezig met iets waa...

Voor haar eerste sollicitatiegesprek bij...

Even voorstellen: Leentje Lamers

Leentje Lamers, dat bekt lekker. “Mijn o...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
webdesign: Artis.