Risse Groep groeit en wij groeien mee!

12 mei

Op  weg naar een toekomstbestendig P&O-beleid

“Risse Groep laat mensen groeien en P&O groeit mee!”,  zegt Juliëtte Bouman. “Dit sluit ook mooi aan bij de toekomstvisie van Risse Groep.” Juliëtte is interim professional in dienst van REEF en onderzoekt momenteel wat de rol van P&O wordt binnen de nieuwe toekomstvisie van Risse Groep. Onze organisatie transformeert namelijk van een productiebedrijf naar een mens ontwikkelbedrijf, waar de medewerker en zijn talent centraal staan. Met goede begeleiding groeien onze mensen uit tot de beste versie van zichzelf, binnen hun eigen mogelijkheden. 

Omslag in denken en handelen
De nieuwe toekomstvisie vergt ook een omslag in denken en handelen binnen onze P&O-afdeling. In de eerste fase van het onderzoek bracht Juliëtte het huidige beleid en de manier van werken in kaart. Juliëtte: “Ik interviewde verschillende medewerkers uit alle geledingen van de organisatie.” Ze neemt ook een kijkje in de keuken van andere bedrijven en partners in de regio. Helemaal in de geest van Risse Groep als ontwikkelbedrijf dat meer dan ooit de deuren opent naar buiten. Hoe hebben andere organisaties in het sociale domein de P&O-afdeling ingericht en georganiseerd en waar kunnen we op aansluiten en van leren?

Bruggen bouwen
“Onze gezamenlijke ambitie is om toegevoegde waarde te leveren in de dienstverlening. Ook pakken we belangrijke HR thema’s op. Dit alles op een proactieve manier en in verbinding met elkaar”, zegt Juliëtte. “P&O zou ook een prima bruggenbouwer kunnen zijn tussen afdelingen en een aanjager van de organisatieontwikkeling en de transformatie naar een mens ontwikkelbedrijf.” De drijvende kernwaarden daarbij zijn #puur #samen en #doen. Onlangs stelde Risse Groep een eigen verzuimcoördinator aan die tevens vitaloog is. Zo komt er meer ruimte en aandacht voor vitaliteit in relatie tot duurzame inzetbaarheid. Ondertussen focust P&O zich op een aantal Quick Wins: verbeterinitiatieven die we zelf kunnen oppakken en waarmee de verandering en professionalisering al zichtbaar wordt. Kortom, P&O is volop in beweging  en groeit mee naar een mens ontwikkelbedrijf. Juliëtte blijft nog bij ons tot september 2022. We houden jullie op de hoogte!

Vacature Financieel administratief...

Vacature Financieel administratief medew...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...

VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VRO...

  VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VROUW...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.