Gezamenlijke huisvesting Risse Groep en PSW komt dichterbij

1 juni

Risse Groep en PSW werken al langere tijd naar volle tevredenheid samen. Binnenkort ook op een gezamenlijke locatie in Weert. Vanaf november 2022 wordt het centrum voor arbeidsmatige dagbesteding van PSW aan de Edisonlaan namelijk gehuisvest in het pand van Risse Groep aan de Risseweg. Afgelopen vrijdag ondertekenden beide directeuren de huurovereenkomst.

Verbouwing
Hoewel beide organisaties niet kunnen wachten tot het zover is, moet er nog heel wat gebeuren. Het pand van Risse Groep moet nog flink worden verbouwd en het een en ander moet nog worden aanbesteed. Toch is het het wachten meer dan waard. Door de gezamenlijke huisvesting die ontstaat, kunnen cliënten van PSW straks laagdrempelig bij Risse Groep werken als dit hun wens is of als het in hun ontwikkeling past. Medewerkers van Risse Groep kunnen op hun beurt drempelloos switchen naar werk of activiteiten bij PSW, indien zij hier behoefte aan hebben. De werk- en ontwikkelvraag van de cliënt of medewerker vormt hierbij het uitgangspunt.

Midden in de samenleving
Andere voordelen van de samenwerking zijn samen een bredere expertise opbouwen en gezamenlijke acquisitie en verdeling van werkzaamheden. Bovendien kunnen nieuwe projecten in gezamenlijkheid worden uitgevoerd. “Voorwaarde blijft dat werk en dagbesteding zo veel mogelijk plaatsvinden midden in de samenleving. Een uitgangspunt dat zowel PSW als Risse Groep hoog in het vaandel hebben staan”, aldus Stephan Bodde (bestuurder PSW). “We kijken ernaar uit om nog meer gebruik te kunnen maken van elkaars infrastructuur en expertise en zo het individu centraal te stellen. Iedereen kan en mag meedoen, dat is ons ultieme doel!”, vult Dennis Laponder (interim-directeur Risse Groep) aan.

Jeroen vindt zichzelf terug bij Ris...

“Ja!”, roept Jeroen van den Tillaar plot...

Ruud ontwikkelt zich tot stadspreen...

Vandaag vierde Risse Groep een groot Vas...

Bianca Gielen kan nu kiezen uit 2 b...

“Ik ben helemaal overweldigd! Ik kan nu...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.