Aanpak hulp bij lezen en schrijven

6 september
 
Risse Groep en organisaties zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden Limburg gaan in Nederweert meehelpen laaggeletterdheid bestrijden. Doel is meer mensen op te sporen en te helpen lezen en schrijven.
 
In Dagblad De Limburger stond het volgende artikel:
DOOR PIETERNEL KELLENAERS
NEDERWEERT
Bij laaggeletterde ouders is er veel schaamte als aan hen op school wordt gevraagd ter plekke een brief te lezen en ondertekenen, weet Marion Spronck van het Centrum voor Jeugd en Gezin. „Wij willen ouders graag helpen bij het voorlezen van boekjes en het lezen van brieven van school, maar ook scholen kunnen erin meegroeien.”
 
De partners die gisteren in de bibliotheek van Nederweert het lokaal Taalakkoord hebben getekend, zijn enthousiast over de benadering van de gemeente waarbij laaggeletterden actiever worden opgespoord door samenwerking van partners in het sociaal domein.
 
In Nederweert is met name onder 50-plussers met Nederlands als eerste taal het aandeel laaggeletterden relatief hoog. De aanpak die Nederweert volgend jaar deels via werkgevers wil opzetten, is volgens adviseur Aleida Berghorst van de stichting Lezen en Schrijven Midden-Limburg dan ook kansrijk. „Maar ook 24 procent van de 15-jarigen loopt inmiddels het risico op laaggeletterdheid. Goed dat dit hier nu wordt aangepakt door mensen op te sporen via instanties waar ze aankloppen voor werk of hulp. Want kunnen lezen en schrijven, vergroot de kans op een baan, een goede gezondheid en verkleint de kans op armoede.”

Geert-Jan zoekt het unieke in ieder...

Geert-Jan van Oosterhout kijkt heel goed...

Marcel haalt certificaat instructeu...

De kracht ligt er niet in dat we nooit v...

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.