Management Risse Groep en Cliëntenraad in gesprek over nieuwe toekomstvisie

25 maart

Op initiatief van de gemeente Nederweert spraken managementleden van de Risse Groep en wethouder Carla Dieteren op 7 maart met Astrid Zegveld, Everliene Maas en Jacques Gielen van de Cliëntenraad Participatiewet Nederweert over de nieuwe toekomstvisie van de Risse Groep. Bij aanvang werd stilgestaan bij het overlijden van voormalig voorzitter Thieu Knapen. Het gemis was bij alle aanwezigen voelbaar.
 

Nieuwe toekomstvisie van Risse Groep

“De nieuwe toekomstvisie van de Risse Groep is van groot belang voor de mensen die wij vertegenwoordigen”, aldus de leden van de Cliëntenraad. “Wat ons zeer aanspreekt is dat de Risse Groep in de nieuwe toekomstvisie uitgaat van wat mensen al kunnen en zelf belangrijk vinden voor hun eigen ontwikkeling”.  
Wethouder Carla Dieteren bevestigt dit: “Het is erg belangrijk dat er aandacht is voor de talenten van mensen zodat iedereen naar eigen mogelijkheden mee kan doen in onze samenleving. Werk is een middel om dat doel te bereiken”. 

Risse Groep verandert daarmee van een sociaal werkbedrijf in een ontwikkelbedrijf. Dennis Laponder, directeur Risse Groep, licht toe: “Het gaat erom wat werk met mensen doet. Dát is het allerbelangrijkste, daar gaat onze toekomstvisie over. Werk versterkt je gevoel van eigenwaarde en geeft je de bevestiging dat je erbij hoort en ertoe doet. Het geeft je de mogelijkheid je talenten te ontwikkelen en je sociale netwerk uit te breiden. Daar draaien onze inspanningen om.” 

Uitdiepen samenwerking

Om dit te kunnen realiseren is het uitdiepen van de samenwerking met partners, vooral werkgevers en scholen in de regio, van belang. De leden van de Cliëntenraad zijn van mening dat de Risse Groep hier extra op zal moeten gaan inzetten. Niek Eijsberg, Manager Industrie en Commercie van Risse Groep vult aan: “Samen met gemeenten en andere partners zoals het regionale beroepsonderwijs en bedrijfsleven gaan we partnerships aan. Samen bouwen we aan een inspirerende omgeving waarin mensen zich al werkend op verschillende terreinen kunnen ontwikkelen. Een groeipark met leerlijnen in diverse sectoren. De deur gaat open voor iedereen die talentontwikkeling een warm hart toedraagt. We hebben heel veel zin om dit samen met onze partners in de wijde regio te realiseren.”

Wordt vervolgd

Het constructieve overleg krijgt zeker een vervolg! In elk geval staat al vast dat de Cliëntenraad op werkbezoek gaat bij Risse Groep om een kijkje te nemen. Daarnaast zal er ook regelmatig overleg plaatsvinden over de nieuwe visie en de laatste ontwikkelingen. De partijen houden elkaar op de hoogte!

Dag van geluk

Vandaag is de Internationale Dag van het...

Boekenweek Boekhoek

  Het is Boekenweek! Speciaal voor jou h...

Sam en Diana krijgen primeur Prakti...

Sam Korten en Diana Remkens zijn de eers...
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.