NIWO-diploma in de pocket voor Risse Groep

1 november

Onze werkleider logistiek, Jan Vleeshouwers, heeft zijn NIWO-diploma gehaald. “Op je 60ste nog een HBO-opleiding volgen is pittig hoor!”, glundert hij. “Niek Eijsberg, onze manager Industrie en Commercie, heeft ook een achtergrond in de logistiek. Hij heeft me dus flink gestimuleerd”, zegt Jan. Met de NIWO-vergunning in bezit mag Risse Groep ook transporten gaan verzorgen voor derden. We kunnen ritten inkopen of andere logistieke partijen ondersteunen. Wie weet welke mooie (regionale) samenwerkingen hieruit ontstaan! 
 

Risse Groep als logistiek opleider 
Niet alleen kan Risse Groep met de NIWO-vergunning transport voor derden verzorgen, we worden ook een officiële opleider binnen de logistiek. Jan: “Behalve hun heftruckcertificaat kunnen kandidaten bij ons certificaten behalen voor alle interne vervoersmiddelen. Daarnaast kunnen ze opgeleid worden tot assistent logistiek medewerker. Daarbij doen ze alle logistieke vaardigheden op die ze nodig hebben zoals orderpicken, laden en lossen en bijvoorbeeld inventariseren.”

“Dat vind ik sjiek”. Jan en zijn voormannen Sjef en Frits begeleiden kandidaten bij het behalen van hun certificaten. Jan neemt dan het theoriegedeelte voor zijn rekening en Sjef en Frits de praktijk. De opleiding wordt op maat afgestemd op de kandidaat. Jan haalde er zelf ook zijn vrachtwagenrijbewijs voor. “Dan kan ik invallen als het nodig is en weet ik precies waar de mensen tegenaan lopen.” 
 

Glansrijk 
Jan en Risse Groep zijn voor de NIWO-certificering getoetst op diverse onderdelen, zoals vakbekwaamheid, bedrijfsmanagement, personeelsmanagement, calculatie, financieel management en wegvervoer goederen. Jan slaagde glansrijk. Jan: “Mijn collega’s en ik hebben heel veel zin om aan de slag te gaan en ook regionale partijen op logistiek gebied te ondersteunen.” 
 

Wilt u meer weten over onze logistieke mogelijkheden?  
Neem dan contact op met Jan Vleeshouwers via jvleeshouwers@risse.nl 

 

Jeroen vindt zichzelf terug bij Ris...

“Ja!”, roept Jeroen van den Tillaar plot...

Ruud ontwikkelt zich tot stadspreen...

Vandaag vierde Risse Groep een groot Vas...

Bianca Gielen kan nu kiezen uit 2 b...

“Ik ben helemaal overweldigd! Ik kan nu...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.