Kelly leeft nu het leven van haar dromen!

26 juni

“Het mooiste vond ik het gezicht van mijn leidinggevenden Roger en Jessica toen ze het me vertelden. Ik zag de trots in hun ogen! Dat moment zal ik me altijd blijven herinneren.”, onlangs kreeg Kelly Theulen te horen dat ze de opleiding tot voorvrouw mocht gaan volgen bij Risse Groep. Een mooie en ook symbolische stap voor Kelly.  “Mijn ouders waren ook enorm trots, ze hadden dit niet meer verwacht.” En het gelukkigst is Kelly zelf met deze stap. Ze is eindelijk helemaal bevrijd van een angst die haar stiekem al een hele tijd achtervolgde. Het viel niet op in de omgang. Kelly komt vrolijk en zelfverzekerd over. Ze was al jaren een top eerste medewerker op de afdeling van Roger Pirson. Kelly was geliefd en hielp mensen graag verder op de werkvloer. Op papier had ze het prima voor elkaar.

Afrekenen
Maar diep van binnen wist ze al die tijd dat ze zich nog verder wilde ontwikkelen. Ze moest alleen nog even afrekenen met een spook uit het verleden. En dat heeft ze nu gedaan! Ooit zat Kelly op de middelbare school Het Kwadrant. “Ik was een recalcitrante puber”, lacht ze. “En door eigen toedoen werd ik in mijn examenjaar van school gestuurd. Ik vond het balen dat ik geen diploma had. Omdat ik nog leerplichtig was, kreeg ik nog een soort ‘les’ in het buurthuis van Fatima. Die groep mensen werd heel hecht, we zaten allemaal in hetzelfde schuitje. Ik ging aan het werk. En later begon ik nog eens aan een opleiding, maar dat was het niet voor mij.”

Hamvraag
Ze kwam na een aantal jaar in een uitkering terecht. “Op een dag riep de gemeente mij op: ‘Kelly, wat wil jij nu eigenlijk met je leven?’, vroegen ze. Die vraag confronteerde mij. Ik liep al een tijdje weg voor de hamvraag. Ze stuurden me naar Intake en Diagnose van Werk.Kom. Daar werd ik goed geholpen. Uiteindelijk kreeg ik een sw-status en startte ik op de afdeling assemblage met Texim sokken. Een paar jaar later ging ik met Roger mee naar de BRC-afdeling. In het begin was ik wat angstig en onzeker. Dat had met mijn verleden te maken. Maar al gauw bloeide ik helemaal op.”

Mars
Kelly bleek heel wat in haar mars te hebben en werd eerste medewerker. Dat werk deed ze al een hele tijd graag. Toch knaagde er diep van binnen nog iets. “Ik had altijd de droom om nog een stap verder te gaan in mijn ontwikkeling, maar ik was er nog niet klaar voor. Inmiddels is Risse Groep een ontwikkelbedrijf waar iedereen zich in zijn eigen tempo ontwikkelt tot de beste versie van zichzelf. Een mooie missie vind ik dat! Onder andere de missie inspireerde mij om zelf ook de stoute schoenen aan te trekken. Ik gaf aan dat ik me verder wilde ontwikkelen. Dat ik er klaar voor was.”

Boost
En nu? Yes I did it!, roept ze. “Het geeft me een enorme boost! Ik ga elke dag vrolijk naar bed en sta vrolijk weer op. Ik sta sterker in mijn schoenen dan ooit. En ik gun andere mensen dit gevoel ook. Daarom vind ik het zo mooi dat ik hier kan bijdragen aan de ontwikkeling van anderen. Op de werkvloer ben ik de ogen en oren van de voorlieden en werkbegeleiders. Ik los problemen op en inspireer mensen. Ik kan enorm trots op ze zijn als iets lukt. Een medewerkster vond het bijvoorbeeld spannend om de weegschaal in te stellen. Ik ging met haar aan de slag en nu doet ze dat fantastisch. Ik geniet ervan om haar te zien groeien!”

Aan jezelf werken
“Ik zou tegen al onze mensen willen zeggen: ‘Geef nooit op! Al lukt het soms even niet. Blijf altijd aan jezelf werken. You can do it! Ik help ze graag het beste uit zichzelf te halen. Ieder mens verdient het om te groeien en echt lekker in zijn vel te zitten.” Ze probeert altijd goed te communiceren en leert van medewerkers zelfs een beetje Arabisch, wat handig kan zijn als je verschillende culturen op de werkvloer hebt

Kelly is zorgzaam en empathisch, ze kan goed luisteren en mensen kunnen haar in vertrouwen nemen. Allemaal hele goede eigenschappen voor een toekomstige voorvrouw. Ook in haar vrije tijd is ze gelukkig met haar vriend en twee chihuahua’s. Haar hondjes zijn zelfs een beetje ‘helderziend’: “Ze voelen het aan hun water als ik bijna thuiskom. Dan worden ze onrustig en als de sleutel in het slot gaat, staan ze als een klein ontvangstcomité klaar! Geweldig toch?” In haar vrije tijd kijkt ze graag Tv. Vooral politieseries. Sex and the city is niks voor haar. Veel te zoetsappig!

En op carrièregebied is ze heel blij dat ze afrekende met dat spook. Ze heeft geen spijt van de weg die ze ging. Haar moeilijkheden hebben haar gevormd tot de krachtige vrouw die ze nu is. En nu kan ze haar wijsheid doorgeven aan anderen. Super toch? Haar verhaal kan anderen vast inspireren. Daarom vertelt ze het hier. En wie weet welke stappen ze nog meer gaat zetten! Kelly, je bent een topper! We wensen je veel succes en plezier in je verdere opleiding!

 

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...

Even voorstellen: Bertha Verhaag

“Eigenlijk hou ik meer van luisteren dan...

Trainee Bedrijfsondersteuning

36 uur   (Medewerker beleidsuitvoering I...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.