VDL-kunststoffen en Risse Groep enthousiast over samenwerking

1 juli

Ze begonnen in maart met z’n vieren en in de tussentijd groeide het groepje Risse-medewerkers op de werkvloer bij VDL Kunststoffen in Nederweert flink. Onder leiding van de eigen werkleider Robbie Snoek werken inmiddels al 20 Risse-medewerkers in een groep bij VDL. Allemaal komen ze van onze nieuwe afdeling Uitstroom waar mensen langzaam voorbereid worden op een detachering, door begeleid te werken op locatie. En allemaal zijn ze enthousiast, net als VDL!

Partnerschap
Niek Eijsberg, Manager Risse Industrie: “Risse Groep is samen met VDL kunststoffen een partnerschap aangegaan. Waarom zouden we werk intern bij Risse Industrie uitvoeren, als we ook kunnen werken bij een klant op locatie? Risse Groep zet nadrukkelijk in om mensen ‘’begeleid’’ door Risse Industrie te laten wennen op een externe locatie om vervolgens met Werk.Kom (ook onderdeel van Risse Groep) op een echte detachering over te gaan. We knippen hiermee het proces in stapjes op. Op deze manier kunnen onze medewerkers zich optimaal ontwikkelen in de praktijk. Het einddoel is komen tot een duurzame plaatsing op een plek waar iemand helemaal tot zijn recht komt”.

Volgende stap
Bedrijfsleider Danny van Rest van VDL Kunststoffen vult aan: “Wij zijn enthousiast. Het gaat zelfs zo goed dat VDL nu de volgende stap wil zetten. We gaan met een paar mensen inzetten op een individuele detachering. Hoe mooi is dat! We beginnen met zes mensen en brengen daarnaast ook montage-werkzaamheden onder bij Risse Groep op locatie.” Werkleider Robbie Snoek van Risse Groep vult aan: “Het mooie aan deze samenwerking is dat onze mensen kunnen wennen aan een detachering in een dynamische en uitdagende omgeving, maar wel met de veiligheid van hun eigen werkleider. Een ideale opstap dus naar een detachering voor het ‘echt’’.

Niek: “Hier komt Werk.Kom om de hoek kijken. Marco Vink van Werk.Kom is vanaf het begin bij de samenwerking betrokken en hierdoor is de hele keten betrokken om mensen te helpen aan een leuke job op locatie. Zes medewerkers hebben dus al een detachering voor het ‘echt’ in de wacht gesleept en nog wel bij VDL Kunststoffen zelf. Ze worden tijdens hun detachering begeleid door een werkcoach van Werk.Kom”.

Thuisgevoel
Robbie is trots: “Ik zie dat het onze mensen goed doet en dat geldt ook voor mijzelf! Het is leuk om tussen verschillende locaties te switchen. Dat geeft dynamiek. Ik merkte ook meteen dat onze mensen zich hier thuis voelen. Na twee dagen had een aantal van hen al op facebook gedeeld dat ze hier werken. Dat zegt genoeg! VDL verzorgt voor onze medewerkers ook bedrijfskleding en ik merk dat dit iets doet met hun eigenwaarde. Ze horen er echt bij.”

Ontzorgen
Ook teamleider productie Jos Althusius van VDL Kunststoffen is positief over de samenwerking. Jos: “In het begin moesten we natuurlijk wederzijds een beetje wennen. Robbie heeft toen heel goed werk gedaan als tussenpersoon, samen met voorlieden Els en Bram. Inmiddels zijn we helemaal op elkaar ingespeeld. De Risse-medewerkers ontzorgen ons. En ze hebben aan één woord genoeg!”

Zijn collega Danny is ook ‘weg’ van onze mensen: “Ze zijn toegewijd. Dat vind ik mooi om te zien.
De kwaliteit is goed en de aantallen worden gehaald. Doordat ze lang achter elkaar hetzelfde werk kunnen doen en dat ook graag doen, leveren ze precies de kwaliteit die wij nodig hebben.
Ze zijn echt een aanwinst op onze werkvloer!”

Net als VDL Kunststoffen ziet Risse Groep het helemaal zitten om de samenwerking voort te zetten. Het smaakt in elk geval naar meer! 

Heeft u ook interesse in een samenwerking met Risse Groep of een vraag? Neem dan contact op met Niek Eijsberg, onze manager Commercie en Industrie, via Niek.Eijsberg@risse.nl

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...

Even voorstellen: Bertha Verhaag

“Eigenlijk hou ik meer van luisteren dan...

Trainee Bedrijfsondersteuning

36 uur   (Medewerker beleidsuitvoering I...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.