Risse-medewerkers enthousiast over samenwerking met Kersten

17 juni

“Risse Groep kan meer dan je denkt” zegt Niek Eijsberg, Manager Industrie & Commercie van Risse Groep. “De afgelopen jaren hebben we ons beperkt tot eenvoudiger (inpak)werk maar inmiddels kunnen we veel complexer en ook technischer werk aan. Zo kunnen we complexe processen verdelen in kleine stapjes die onze medewerkers prima kunnen uitvoeren. Op deze manier kunnen we voor veel bedrijven in de regio iets betekenen. Sterker nog: dat willen we ook.” Een van die bedrijven is Kersten Hulpmiddelen.

“Wij vinden het geweldig dat Risse Groep wil samenwerken met Kersten Hulpmiddelen. En ik heb al gehoord dat de mensen op de werkvloer het zelf ook fijn vinden!”, zegt Mieke Wijnen, Projectleider Social Return van Kersten Hulpmiddelen. “We startten nog vrij eenvoudig, medewerkers haalden bijvoorbeeld rugleuningen van rolstoelen af en reinigden deze. Op die manier konden mensen rustig wennen. Inmiddels halen medewerkers al een hele scootmobiel uit elkaar en keuren ze alle functionaliteiten. Wat werkt wel en wat werkt niet? Naarmate de kennis en kunde toeneemt willen we bekijken of  medewerkers uiteindelijk misschien wel van twee scootmobiels één kunnen maken of aan de slag kunnen gaan met elektrische onderdelen. Dat is écht uitdagend.”

Green deal
Voorman Willy Schuman geeft leiding aan de groep Risse-medewerkers die voor Kersten werkt. Willy: “Onze mensen doen dit werk ‘op locatie’. We demonteren bijvoorbeeld rolstoelen. De nog bruikbare onderdelen maken ze schoon. Dat kunnen rolstoelruggen zijn, klittenband of wieltjes. We vinden het uitdagend dat de moeilijkheidsgraad opgevoerd wordt. Straks gaan we reparatiewerk doen. Daar kijken we naar uit!” 

Kersten mocht zich twee jaar lang de trotse winnaar noemen van de Konnekt’os MVO-prijs. Risse Groep kende Kersten dus al een tijdje. Dit is een mooie nieuwe stap die we samen zetten. Kersten sloot zich in 2020 ook als eerste hulpmiddelenleverancier in zijn branche aan bij de Green Deal. Dat is een landelijk initiatief voor de verduurzaming van de zorg. Kersten ademt dan ook Planet, People en Profit. Het bedrijf heeft de circulaire economie in de aandacht staan in de bedrijfsvoering. Lei Geelen, Specialist Hergebruik licht toe: “Of het nu om een rolstoel met een kapotte hoofdsteun gaat of een rollator waar een wieltje vanaf is, we vragen de medewerkers de rolstoel uit elkaar te draaien. De bruikbare onderdelen worden altijd hergebruikt. Ons uitgangspunt is maximaal hergebruiken en zo krijgt een rolstoel bij ons een tweede, derde of vierde leven!” Niets wordt bij Kersten zomaar verspild of weggegooid.

People
Mieke Wijnen: “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit diep verankerd in ons DNA. Voor ons is dat logisch, want we werken binnen een maatschappelijke sector. Dan moet je zelf het goede voorbeeld geven. Of beter nog, voor de troepen uitlopen. We zijn een inclusief bedrijf. Wij werken onder andere samen met SW-bedrijven in het hele land. Wij geloven altijd in de mogelijkheden van mensen. Iemand met een dwarslaesie kan prima werken. We hebben mensen in dienst die rolstoelafhankelijk zijn. Indien het nodig is vragen we werkplekvoorzieningen aan bij het UWV.” En natuurlijk is er geen People en Planet zonder Profit. Gelukkig weet Kersten ook heel wat (sociale) en financiële winst te boeken met deze onderneming vol mooie idealen. 

Vacature Financieel administratief...

Vacature Financieel administratief medew...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...

VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VRO...

  VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VROUW...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.