Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Jos Poell en Risse Groep bezegelen partnership!

10 februari

Trots zetten ze vandaag hun handtekening. Aan de ene kant van de samenwerkingsovereenkomst de sierlijke krabbel van Erwin van Eeten, General Manager bij Jos Poell. En aan de andere kant van het document tekent Niek Eijsberg, Manager Industrie en Commercie van Risse Groep. Dan overhandigt Niek met een glimlach de splinternieuwe toekomstvisie van Risse Groep. Hij vertelt enthousiast: “Deze samenwerking met Jos Poell is écht een voorbeeld van wat wij willen bereiken met partners in de regio. In deze visie staat beschreven hoe Risse Groep transformeert van productiebedrijf tot ontwikkelbedrijf, waar talent kan groeien en waar medewerkers de beste versie van zichzelf kunnen worden. Om die omslag te kunnen maken zoeken we de samenwerking met partijen in de regio. We hopen dat dit verhaal ook andere partners inspireert! Inmiddels hebben zich al heel wat stagiaires van Risse Groep kunnen ontwikkelen bij Jos Poell. Allemaal zijn ze allround logistiek medewerker geworden. De samenwerking heeft al geresulteerd in een aantal detacheringen van Risse-medewerkers bij Jos Poell.” 

Win-win en nog eens win-situatie
Erwin van Eeten vult aan: “Wij zijn ook blij met deze vruchtbare samenwerking!” Risse Groep verricht al meer dan 20 jaar verpakkingswerkzaamheden voor Jos Poell. Recent heeft de samenwerking echter een extra dimensie gekregen: de afdeling Logistiek van Risse Groep zocht extra magazijnruimte, die vonden ze bij Jos Poell. In ruil voor de magazijnruimte leverde Risse Groep aan Jos Poell mankracht. De stagiaires van de afdeling Logistiek (vaak van De Widdonckschool of Het Kwadrant) kwamen werken in het magazijn bij Poell. Erwin: “Hier leren ze alle facetten van het logistieke vak: van orderpicken en voorraadbeheer tot laden en lossen. Een win-win en nog eens win-situatie dus!”

Toegevoegde waarde
Ook Jan Vleeshouwers, werkleider Logistiek van Risse Groep, is trots: “Onze mensen hebben het hier erg naar hun zin en doen het ook goed. Ze worden op de werkvloer prima begeleid door Job en Joanna, petje af voor de medewerkers van Jos Poell!” Hoe komt het dat de stagiaires zich hier zo thuis voelen? Erwin: “Ik denk dat het te maken heeft met de familiaire sfeer. Onze bedrijfscultuur past bij ze, ze voelen zich verbonden met Jos Poell. Bovendien betrekken we ze overal bij. De mensen van Risse Groep zijn helemaal onderdeel van ons bedrijf en ze voegen iets toe op de werkvloer!”

Open blik
Jan vult aan: “Onze mensen zijn ook trots dat ze hier werken. Het is hier nog net wat meer ‘voor het echt’ dan bij Risse Groep.” Erwin gaat verder: “Ze ervaren hier iets meer werkdruk, maar wel op een manier die ze goed kunnen handelen. Soms komt er een lastig te verstane internationale chauffeur, ook daar leren ze mee omgaan. Af en toe lukt het om vanaf hier door te groeien naar een ander vrij bedrijf en soms lukt het nog net niet, dan blijven ze nog even. Iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. We zijn ook blij met de flexibiliteit van Risse Groep. Soms hebben we plotseling meer mensen nodig en dan staat Jan al klaar met een paar nieuwe topstagiaires! Wij ontvangen ze met een open blik. Niet iedereen werkt meteen even efficiënt. Dan zeggen wij: ‘Als het maar terechtkomt en geven ze een tip om het in het vervolg anders te doen.”

Inspireren
De samenwerking is dus op alle fronten een succes. En vandaag ligt de officiële samenwerkingsovereenkomst er! Niek: “Voor Jos Poell betekent dit een mooie stap op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Wij hopen dat deze samenwerking aanstekelijk werkt en andere werkgevers inspireert. Uiteindelijk zullen we gezamenlijk met onze partners ervoor moeten zorgen dat alle mensen een kans krijgen om zich te ontwikkelen, dat staat in een partnership voor ons voorop! 

Wilt u meer weten over de toekomstvisie van Risse Groep en de samenwerkingsmogelijkheden? Neem contact op met Niek Eijsberg, Manager Industrie en Commercie via niek.eijsberg@risse.nl 

Even voorstellen: Isa van de Haterd

Als je een vacature van verschillende me...

Even voorstellen: onze nieuwe Handi...

Onze vacature voor de functie van medewe...

Even voorstellen: Nick Tielemans

Cijferwonder en snookerkampioen Op sinte...
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.