Marcel haalt certificaat instructeur hoogwerker

18 april

De kracht ligt er niet in dat we nooit vallen, maar dat we iedere keer wanneer we vallen weer opstaan. Marcel Broens gebruikt graag quotes van de Dalai Lama in zijn rol als instructeur op onze afdeling Logistiek. De quotes inspireren de jongens en meiden die hij opleidt en ze inspireren niet in de laatste plaats hemzelf. Want leren we niet het meest van onze fouten? Deze quote was letterlijk van toepassing op Marcel toen hij pas geleden op examen ging voor zijn certificaat Instructeur Hoogwerker. Marcel is een durfal: ‘ik wil de dingen graag zo hoog, zo gek en zo moeilijk mogelijk hebben.’ Marcel was dus de ideale kandidaat om dit mooie papiertje ‘hoogwerken’ binnen te halen!

Moeilijkheidsgraad
Hij slaagde uiteindelijk met vlag en wimpel voor het examen, maar ging eerst even een beetje de mist in. “Mijn kracht is soms ook een beetje een valkuil”, lacht hij. “De examinator vroeg me om zelf mijn eindoefening samen te stellen. En dan wil ik er alles uit halen wat er in zit en maak de moeilijkheidsgraad wel erg hoog. ‘Ik kan er nog dit bij doen en dat’ denk ik dan. Ik wring me in de gekste bochten en de examinator luistert gebiologeerd naar mijn plan. Als ik het kon zou ik bij wijze van spreken een raket op de hoogwerker zetten en zo naar de maan vliegen!” lacht hij.  

Eenvoudiger
“De oefening die ik bedacht was in theorie mooi, maar in praktijk heel moeilijk uit te voeren. Dus de eerste keer ging ik de mist in.” Maar Marcel stond onmiddellijk weer op toen hij gevallen was en voerde de tweede – wat eenvoudigere oefening - prima uit. Hij ging eens even terug naar de basis.

Geleerd?
Wat heb je nu geleerd van dit examen? “Niks is vanzelfsprekend”, lacht hij, “En soms zien dingen er makkelijker uit dan ze zijn. Deze les kan ik weer doorgeven aan mijn leerlingen!” Marcel vindt het geweldig dat hij deze opleiding heeft mogen doen. En nu mogen we bij Risse Groep officieel mensen de opleiding hoogwerker aanbieden! Risse Groep biedt mensen die moeite hebben met leren (waar nodig) langer de tijd om zich dingen eigen te maken.

Vaklui
“Maar ze krijgen het niet cadeau bij ons!”, waarschuwt hij. “We leveren echte vaklui af. Wanneer mensen bij het leren hulp nodig hebben staan we altijd klaar. We kijken samen naar de e-learnings en de theorie en zorgen ervoor dat mensen die het in zich hebben slagen. En wie slaagt mag letterlijk op ‘hoog niveau’ gaan opereren.”

Martinustaart
Op Marcels bureau staat al een miniatuur hoogwerker met een Risse Logo erop. En natuurlijk heeft hij het behalen van het certificaat gevierd met zijn collega’s. “Alles wat ik op een presenteerblaadje kan zetten vind ik lekker en deel ik graag met anderen. Dus vandaag was er Martinustaart. En de aanvragen voor de opleiding komen al binnen. Marcel heeft er zin in om leerlingen tot grote hoogte te brengen!

Vacature Financieel administratief...

Vacature Financieel administratief medew...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...

VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VRO...

  VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VROUW...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.