Sam en Diana krijgen primeur Praktijkleren in ATC

13 maart

Sam Korten en Diana Remkens zijn de eerste medewerkers die binnen het ATC (Arbeidstrainingscentrum) op onze Ontwikkelcampus gaan starten met Praktijkleren. Ze vinden het een eer dat ze de spits af mogen bijten! Ze zijn deze week gestart met een Praktijkleertraject op de BRC-afdeling van Ontwikkelcoach Roger Pirson. 

Wat is Praktijkleren?
Praktijkleren is er voor mensen die (nog) geen startkwalificatie hebben op de arbeidsmarkt. Ze hebben bijvoorbeeld nog geen MBO-diploma niveau 2 of certificaat op zak. Sommige mensen zijn juist goed in de praktijk. Ze zijn praktische denkers en hebben wat meer moeite met theorie. De Praktijkverklaring biedt een prachtige oplossing. Deze mensen leren het beste in de praktijk en kunnen zo een certificaat in de wacht slepen.  Risse Groep en Werk.Kom waren al betrokken bij Praktijkleer-trajecten buiten onze organisatie. Dat was succesvol. Nu wordt het Praktijkleren ook uitgerold binnen onze eigen Ontwikkelcampus en het ATC van Risse Groep. 

Gemotiveerd
Contactpersoon/Ontwikkelcoach Praktijkleren Kinda Alshibani is enthousiast over de motivatie van Sam en Diana: “Ze zijn zich al op alle fronten aan het ontwikkelen de laatste tijd. Ze staan er allebei voor open om nieuwe dingen te leren. Ze passen helemaal binnen ons Ontwikkelbedrijf!” 

Trots
Ontwikkelcoaches Kinda en Roger Pirson zijn nu al trots op Diana en Sam. Roger: “Sam heeft al mooie stappen gemaakt. Zo ging hij voor het eerst Werken op Locatie bij Upstairs Staircampus.  Daar deed hij het heel goed. We hebben hem letterlijk zien groeien door nieuwe dingen uit te proberen. Ook Diana staat er erg voor open om nieuwe dingen uit te proberen. Ze werkte een tijdje op locatie bij Aldor. Bij Werken op Locatie (WOL) gaan mensen onder begeleiding van hun eigen begeleiders een tijdje werken bij een externe organisatie. Bij Aldor voerde Dianna controlewerkzaamheden op pasjeshouders uit. Dat deed ze super goed! En dat smaakt naar meer!”

Straks gaan Diana en Sam ook logistieke taken uitvoeren, zoals rijden met de pompwagen en pallets verplaatsen. 

Roger vervolgt: “Iedere keer worden ze een beetje meer uitgedaagd. Onze werkbegeleiding begeleidt ze bij het Praktijkleren op de werkvloer en ook Gilde Opleidingen is betrokken bij het proces. Diana en Sam hebben beiden een reader waarin al hun stappen vol trots worden vastgelegd. Ze krijgen werkopdrachten en hun voortgang wordt gemonitord. En straks krijgen ze uiteraard een mooi certificaat!”

Zelfvertrouwen
En wie weet waar het Praktijkleren toe leidt? Hun zelfvertrouwen krijgt een boost. Misschien willen ze straks wel gedetacheerd worden om zich verder te ontwikkelen buiten Risse Groep.” En in de toekomst wordt het Praktijkleren over heel het ATC (Arbeidstrainingscentrum) van Risse Groep uitgerold. Mensen kunnen op alle afdelingen binnen het ATC Praktijkleren en nieuwe ervaringen opdoen.” Zo verruimen ze letterlijk hun blik. Dit gaat ongetwijfeld veel moois brengen in de toekomst

Vacature Financieel administratief...

Vacature Financieel administratief medew...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...

VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VRO...

  VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VROUW...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.