Inge en Mischa slepen Praktijkverklaring in de wacht bij VDL Kunststoffen

4 april

Inge Peeters en Mischa van ’t Hof haalden onlangs beiden hun Praktijkverklaring Assistent Installatie- en Constructietechniek bij VDL Kunststoffen. Een geweldige mijlpaal. Ze werden begeleid door werkleider Joost Leenders en door voorvrouw Kinda Alshibani. Ook Gilde Opleidingen was als opleider betrokken bij het traject. Brigitte de Ruyter  van VDL heeft Mischa op de werkvloer begeleid. Alleen maar trotse gezichten!

Emotioneel moment
Juichend komt Inge Peeters de kantine van VDL Kunststoffen binnen. “Eindelijk weer een diploma in de pocket!  Het was een emotioneel moment toen ik het hoorde.” Werkleider Joost Leenders en voorvrouw Kinda Alshibani zitten trots aan het andere eind van de tafel. Inge heeft het geflikt. Ze heeft in een hele roerige (corona)periode haar Praktijkverklaring gehaald. Inge: “Ik volgde ooit een horeca-opleiding en werkte ook in de horeca. Ik heb al lang geen diploma meer gehaald. Later ben ik via Risse Groep op verschillende plekken gedetacheerd, onder andere bij ACS.” Inmiddels werkte ze weer een tijdje bij Risse Groep intern. Sinds een jaar was ze actief bij VDL Kunststoffen via Werken op Locatie. “Het mooie is dat je werkt in de zware industrie onder de vertrouwde begeleiding van je eigen voorlieden en Robbie Snoek werkleider uitstroom/WOL van Risse Groep. Het is veilig proberen om een nieuwe stap te zetten,” vertelt Joost Leenders. Robbie Snoek inventariseerde op een dag wie er interesse had om een Praktijkverklaring in de wacht te slepen bij VDL. “Ik dacht toen: ‘Ik wil meer!,” vertelt Inge. Joost Leenders ging samen met Inge en Gilde Opleidingen aan de slag. Later nam Kinda het stokje van hem over. Voor Kinda was het de eerste keer dat ze betrokken was bij een Praktijkverklaring. “Ik vind het super leuk om deze mensen te zien groeien!”, vertelt Kinda enthousiast. Tegen Inge: “Ik ben zo blij voor jou en voor Mischa. Jullie zetten grote stappen in je ontwikkeling. Daar krijg ik veel energie van! Wat mij opviel bij Inge is dat ze er heel erg voor open staat om dingen te leren. Ik heb veel respect voor hoe je het doet!”

Smaakt naar meer
Inge en Joost ondertekenen de Praktijkverklaring. Inge ontvangt een bos bloemen. “En  je krijgt natuurlijk de reep melkchocolade die je zo graag wilde ontvangen!,” zegt Joost. Dan stappen we in de bus richting Mischa van ’t Hof. Zij is ziek en wordt verrast met een bezoek aan huis. Joost belt aan. “Ik voel me net Gaston!”, lacht hij als Mischa de deur opent. “Je hebt een grote bereidheid om te werken”, zegt Joost. “Je stond meteen open voor het Praktijkleren en bent nu zelfs gedetacheerd bij VDL Kunststoffen .” “We vinden dit heel knap!,” vult Kinda aan. “Je hebt ook steeds meer zelfvertrouwen gekregen tijdens dit traject. Eerst stelde je veel vragen en had je wat meer bevestiging nodig. Maar je deed het de hele tijd al goed. En jij ging steeds meer in jezelf geloven. Je hebt grote stappen gezet!” Ook Mischa poseert glunderend met de Praktijkverklaring en krijgt op haar beurt een bos bloemen en een reep witte chocolade. Het Praktijkleren smaakt voor zowel Inge als Mischa naar meer! Ze hopen zich in de toekomst beiden nog verder te ontwikkelen. Een prima instelling binnen Risse Groep dat transformeert naar een ontwikkelbedrijf. Wordt vervolgd!

 

Dag van geluk

Vandaag is de Internationale Dag van het...

Boekenweek Boekhoek

  Het is Boekenweek! Speciaal voor jou h...

Sam en Diana krijgen primeur Prakti...

Sam Korten en Diana Remkens zijn de eers...
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.