Partnership Crest en Risse Groep bekroond met samenwerkingsovereenkomst

11 april

“Samen maken we werk van talent”

Het partnership tussen Crest en Risse Groep wordt vandaag bezegeld met een officiële samenwerkingsovereenkomst die beide partijen ondertekenen. Een feestelijk moment!

Voordat het zover is, overhandigt Niek Eijsberg (manager Industrie van Risse Groep) aan Joop Molenaar (directeur Crest) en zijn zoon Jeroen (Sales Manager) een exemplaar van de nieuwe toekomstvisie van Risse Groep. “We zijn trots om jullie als een van de eerste partners onze nieuwe visie te overhandigen. We veranderen van een productiebedrijf in een ontwikkelbedrijf waarin mensen zich optimaal kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past. Niet alleen medewerkers van Risse Groep maar veel meer mensen en doelgroepen in de regio. We geloven erin dat iedereen talent heeft en mag meedoen. Dat kunnen we niet alleen en daar hebben we onze partners in de regio keihard bij nodig. Onze samenwerking is een mooi voorbeeld van wat we samen met onze partners in de regio willen realiseren”, geeft hij aan.

40 jaar samenwerking
“Daar sluit ik me bij aan”, zegt Joop Molenaar. “We hebben al 40 jaar een krachtige samenwerking, die zich steeds verder blijft ontwikkelen. We hebben in 1981 het eerste inpakwerk ondergebracht bij Risse Groep en inmiddels doen we veel meer samen. We werken al jaren met medewerkers van De Risse in ons bedrijf en we zien echt hun toegevoegde waarde op onze werkvloer. Ik hoop dat steeds meer ondernemers die zien, ik heb het idee van wel. We hebben samen een verantwoordelijkheid voor deze doelgroep in de samenleving en we moeten echt toe naar inclusiviteit. Het is er ook tijd voor. Er is steeds meer werk en er zijn steeds meer werkgevers die de kracht van inclusiviteit zien en ook zien wat jullie kunnen. We zijn al vanaf de beginjaren founder van MVO-platform Konnekt’os en we ‘wonnen’ ooit de eerste MVO-prijs. Daar zijn we nog steeds trots op.”

Samen ontwikkelen
Jeroen Molenaar: “Onlangs zijn we gestart met een nieuwe machine van Crest in de productiehal van Risse Groep. Hiermee kunnen we nog beter voorzien in de productiebehoefte en de mensen ontwikkelen zich hierdoor ook”. Roger Pirson, werkleider industrie vult aan: “Onze mensen vinden het echt leuk om met de nieuwe machine te werken. Ze groeien hierdoor en worden breder inzetbaar. Ze ‘steggelen’ zelfs wie er vandaag aan de machine mag werken, een goed teken!” Niek vult aan: “Wat mij betreft is dít partnership. We trekken elkaar en onze mensen naar een hoger plan. Jeroen: “Ik zeg vaker tegen leerlingen aan wie wij rondleidingen geven, je mág naar De Risse in plaats van je moet. Het is zo gaaf om te zien wat jullie hier allemaal doen en hoeveel dynamiek er is, dat had ik nooit gedacht toen ik hier voor het eerst kwam!”

Ambassadeurs
En dan is het tijd om de samenwerkingsovereenkomst te tekenen. Bijna dan, want eerst krijgen Joop en Jeroen nog het ambassadeursspeldje van Risse Groep opgespeld. “We zullen dit met trots dragen”, zegt Joop, “We voelen ons echt ambassadeurs van Risse Groep”. “Het is mooi wat jullie allemaal doen en samen met ons neerzetten”, vult Jeroen aan. “Ik denk dat veel ondernemers in de regio hier onderdeel van willen zijn”. Niek: “Dat juichen we alleen maar toe! Onze focus ligt regionaal; we doen graag werkzaamheden die een goede afspiegeling zijn van onze regio. Werkzaamheden waarmee we onze mensen kunnen ontwikkelen. Samen is er heel veel mogelijk”.
En dan mogen ze eindelijk hun handtekening zetten. Dat doen ze met een grote glimlach. “Samen maken we werk van talent”, zegt Joop. “Dit nieuwe motto van Risse Groep ondersteunen we van harte en dragen we graag samen uit.”

Dag van geluk

Vandaag is de Internationale Dag van het...

Boekenweek Boekhoek

  Het is Boekenweek! Speciaal voor jou h...

Sam en Diana krijgen primeur Prakti...

Sam Korten en Diana Remkens zijn de eers...
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.