Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Leesbeest Bianca over haar tijd in de OR

24 augustus

Ze zitten er aan te komen: de OR-verkiezingen! Krijg jij al de OR-kriebels? Ze werken namelijk aanstekelijk. Komende tijd verschijnen er regelmatig interviews met OR-leden waarin ze jou inspireren om je misschien wel kandidaat te stellen. Vandaag vertelt Bianca Meeuwissen haar prikkelende verhaal: 

 “Leuk, leerzaam en interessant”, zo vat Bianca Meeuwissen haar eerste jaren in de OR samen. Reden genoeg voor Bianca om zichzelf ook bij de komende verkiezingen kandidaat te stellen. “Het is heel leerzaam om het bedrijf ook achter de schermen te leren kennen. Ik probeer vaak een middenweg te vinden tussen het bedrijf, de medewerkers en de gedetacheerden. En ik heb overal ogen en oren!”, lacht ze. Ik wil weten wat er speelt of leeft.  Bianca heeft namelijk op heel veel afdelingen gewerkt, dus ze heeft een flink netwerk binnen Risse Groep. Zo weet ze goed wat er leeft op de werkvloer en kan ze zaken inbrengen in de OR. Voor wie straks gekozen wordt heeft Bianca alvast een advies: goed overleggen en luisteren en openstaan voor verandering. Want in de komende OR-periode staat de toekomst van Risse Groep centraal. Gaat het bij jou al kriebelen? Zo’n proces wil jij vanuit de OR toch ook op de voet volgen? En dan ook nog mee mogen beslissen. Dat maakt de uitdaging compleet.

Lezen
En er is nog iets wat een toekomstig OR-lid goed moet kunnen: lezen, lezen en nog eens lezen. “Soms moet je een berg papieren doornemen en een andere keer haal je het binnen een half uur met één kopje koffie. En je leert heel wat nieuwe termen. Zo weet ik nu bijvoorbeeld wat de RVC is (Raad van Commissarissen) en wat deze doet.” Gelukkig is Bianca in haar vrije tijd ook een lezer. Dat helpt. Het liefst leest ze digitaal. Dan ziet ze de volgende dag nog waar ze gebleven is. Een papieren boek kan namelijk zomaar dichtvallen als je in slaap valt. Bianca is zelfs zo leesverslaafd dat ze in het verleden midden op de dag de wekker zette om haar eraan te herinneren dat ze haar kinderen van school moest halen. Bianca heeft een paar boekentips. “De Aardkinderen – een serie van 7 boeken – vond ik mooi. Over een meisje dat wordt opgevoed door mensapen. En natuurlijk de boeken van Dan Brown, Da vinci Code bijvoorbeeld. 

Boe-roepen
En dan heeft Bianca nog steeds een zwak voor koeien. De vonk sprong over toen ze eens op de kinderboerderij oog in oog stond met een gevlekte viervoeter. De koe keek haar dromerig aan en ze smolt bij die aanblik. Sindsdien spaart ze alles op het gebied van koeien: van dekbedovertrek tot beeldjes. Ze heeft in de gang en op het toilet zelfs koeienvlekken op de muur geverfd. En op de keukendeur prijkt nog steeds de campagneposter van de vorige OR-verkiezingen. We zien een koe in beeld met daaronder de tekst: “Stel jezelf verkiesbaar voor de OR, want alleen Boe roepen is makkelijk!” Ben jij het boe-roepen ook beu? 

Wil je graag zelf meedenken en meebeslissen? Dan is de OR misschien ook iets voor jou. In januari vinden nieuwe OR-verkiezingen plaats en kun jij je verkiesbaar stellen. Wil je alvast meer weten? Neem dan contact oop via orsecretariaat@risse.nl of vraag een van de huidige OR-leden.

 

Even voorstellen: Isa van de Haterd

Als je een vacature van verschillende me...

Even voorstellen: onze nieuwe Handi...

Onze vacature voor de functie van medewe...

Even voorstellen: Nick Tielemans

Cijferwonder en snookerkampioen Op sinte...
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.