Kookworkshop Duurzame Inzetbaarheid smaakt naar meer!

22 juni

Onlangs organiseerde de werkgroep Duurzame Inzetbaarheid een kookworkshop. Medewerkers uit ons bedrijf konden zich opgeven om #Samen een gezonde maaltijd klaar te maken en uiteraard ook samen te eten. Het was leerzaam, gezellig en nog lekker ook!

“We gaan vandaag Babi Pangang maken, naar het recept van mijn grootmoeder! Ik kookte dit vaak in mijn studententijd”, vertelt Wim Meuwissen aan het begin van de Kookclinic. We maken om te beginnen een paar groepjes. Onze mannen beginnen met het snijden van de uien. Doorgaans een ‘emotionele’ bezigheid. Om in de mood te komen begint Theo te jongleren met de uien. Theo: ‘Wie begint er zo meteen met huilen?’ “Echte mannen huilen niet”, zegt Marco stellig. De mannen houden zich dus groot. Wim komt voorbij: “Zeg hebben de mannen de handen wel gewassen?”, vraagt hij streng. Dat hebben ze! Ze hebben de hygiëne hoog in het vaandel staan.

Samen plezier maken
Twee dames zijn bezig met de knoflook. Adèle fluistert: “Ik doe er wat extra knoflook in want ik hoef morgen niet te werken!” Hilde is het daar helemaal mee eens en helpt haar. Een groepje begint het vlees te bakken. Fallon, Loes en Karen maken de saus en dekken de tafel gezellig. Chantal bakt zelf de kroepoek. Wim vindt deze activiteit tot op heden geslaagd: “Ik zie mensen die het naar hun zin hebben en die plezier maken. Daar gaat het om!” Ook zijn er nieuwe medewerkers van de partij die zo hun collega’s beter leren kennen. Marcel bijvoorbeeld. Ondertussen doet hij er nog wat sambal bij. Om het Aziatische karakter van het gerecht te benadrukken. Fallon zoekt de uit de kluiten gewassen garde. “Hij is zo groot, dat ik er bijna overheen kijk!”, lacht ze. Dan is het gerecht klaar. En dan nu het moment suprême: “Wat vindt men van de Babi Pangang?” De meesten vinden het heerlijk!

Dit smaakt dus letterlijk naar meer. Binnenkort organiseert de werkgroep Duurzame Inzetbaarheid weer een volgende activiteit binnen de pijlers ‘Ik leef gezond’ ‘Ik blijf groeien’ en ‘Ik maak plezier’. 

Ben jij er dan bij?!

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...

Even voorstellen: Bertha Verhaag

“Eigenlijk hou ik meer van luisteren dan...

Trainee Bedrijfsondersteuning

36 uur   (Medewerker beleidsuitvoering I...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.