Niek Eijsberg verrast door ondernemerszin binnen Risse Groep

9 september

Manager Industrie en Commercie Niek Eijsberg werkt alweer een half jaar bij Risse Groep. Tijd om eens terug te blikken. Tijdens zijn kennismakingsinterview in januari vertelde Niek dat hij zich graag laat verrassen in het leven. En wat gebeurde er? Het afgelopen half jaar verrasten Risse-medewerkers Niek dagelijks met goede ideeën. “Risse Groep lijkt wel één grote ideeënfabriek!”, zegt Niek.  Hij maakt regelmatig een praatje met mensen in de wandelgangen: “Niek, zeggen ze dan, ‘Zullen we dit zus en zo doen?’. Vaak komen ze met hele mooie oplossingen. Ik heb het afgelopen half jaar veel geluisterd en rondgekeken om te kijken waar we uniek en goed in zijn. Op alle fronten merk ik dat ons bedrijf in beweging is. Ik voel me hier welkom en mensen zijn toegankelijk. En heel belangrijk: er heerst hier ondernemerszin. Mensen gaan niet eerst een half jaar nadenken over een plan, maar komen meteen in actie; ‘Dat gaan we doen!’ Die spirit zie je niet vaak in overheidsorganisaties waar processen vaak wat langzamer gaan.”

Nieuwe klanten
Niek heeft gemerkt dat op alle niveaus binnen Risse Groep goede ideeën leven en dat mensen initiatief tonen. “We hebben heel wat neergezet de laatste tijd. In mijn functie ben ik nauw betrokken bij het ATC en het bedrijfsbureau. We hebben samen met Werk.Kom diverse nieuwe klanten binnengehaald, zoals Kersten Hulpmiddelen, VDL Kunststoffen en Van Dijk Staircase Solutions en Euro Fresh. We hebben een eigen onboardingsteam opgericht. Dit team, onder leiding van Rob Poppelaars, zorgt ervoor dat de samenwerking met elke nieuwe klant goed wordt opgestart. De reacties van onze nieuwe klanten zijn unaniem positief!”

Persoonlijke ontwikkeling
 “Wat me ook opvalt”, gaat Niek verder, “Is dat er bij Risse Groep veel talent aanwezig is. Ik vind het bijvoorbeeld fantastisch dat werkleider Jan Vleeshouwers onlangs zijn NIWO-diploma in de wacht heeft gesleept. En dat Jan Duinkerken en Jiri Wulms zijn begonnen aan een interne opleiding tot voorman/voorvrouw. Daarnaast hebben sommige mensen hun vertrouwde plek binnen Risse Groep verruild door zich in een extern bedrijf verder te ontwikkelen. Ik kan nog wel even doorgaan met alle persoonlijke ontwikkeling die ik voorbij heb zien komen, maar dan wordt dit een heel lang interview. Ik zie in elk geval dat mensen zich allemaal graag ontwikkelen”  

Interne ontwikkelingen
En er is meer. Niek: “Het team van Engineering werkt hard om alles binnen Risse Groep technisch mogelijk te maken. Ze verbouwden kantoren en richtten de nieuwe switchafdeling in. Ook worden er op afdelingen nieuwe hulpmiddelen bedacht en aangebracht die het werk vergemakkelijken. Het calamiteitenteam van Risse Groep kwam de afgelopen periode maandelijks bij elkaar en hield Risse Groep corona-proof, in samenwerking met de afdeling KAM. Onlangs droeg KAM-coördinator Ton Boelaars het stokje over aan Wil Freulich. En er waren de laatste tijd meer nieuwe mensen die Risse industrie kwamen versterken, zoals werkleider Nicolle Versteden, twee jobcoaches van PSW – Linda en Susan - en een voorvrouw Jessica Moonen. Met name de afdeling van Miel heeft hen goed wegwijs gemaakt binnen het ATC.”

Nieuwe werkzaamheden
Niek: “Verschillende afdelingen kregen nieuwe werkzaamheden en dat hebben we met z’n allen super opgepakt. Hiervoor een groot compliment aan alle werkleiders, voorlieden en iedereen die hiermee bezig is geweest. Denk hierbij aan de verhuizing van Toypro, het onboarden van Kersten Hulpmiddelen, het werken op locatie bij klanten, het opzetten van de switch-afdeling en het opvangen van het snoep dat wegging bij de afdeling van Huub door de afdelingen van Riny en Roger. Dit is allemaal prima opgepakt. Daarnaast heeft onze kwaliteitsdienst zich met de komst van onze nieuwe klanten ingezet voor extra controles en de komst van kwaliteitschecklists voor deze klanten. Ik ben dus echt onder de indruk van wat er gerealiseerd is”, vertelt Niek. “Natuurlijk begrijp ik dat de interne ontwikkelingen en nieuwe klanten ook zorgen voor wat veranderingen op de afdelingen en dat dit ervaren kan worden als onrustig. Het is belangrijk om hierover te blijven praten en het zo goed mogelijk te organiseren. Ik vind dat iedereen goed heeft laten zien dat we daar mee om kunnen gaan en dat wij een sterk team zijn.”

Toekomstvisie
“Dit willen we niet alleen intern maar vooral ook extern laten zien. Daarom communiceren we ook steeds meer extern, zodat ook de inwoners van Weert en onze regio zien wat we allemaal kunnen! Het komende half jaar gaan we samen op weg om een nieuwe toekomstvisie voor Risse Groep te creëren. We gaan ons ontwikkelbedrijf verder vormgeven waarin alle medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen met een passende arbeidsinvulling. Ik heb het afgelopen half jaar alle vertrouwen gekregen dat we deze uitdaging aankunnen!”

Jeroen vindt zichzelf terug bij Ris...

“Ja!”, roept Jeroen van den Tillaar plot...

Ruud ontwikkelt zich tot stadspreen...

Vandaag vierde Risse Groep een groot Vas...

Bianca Gielen kan nu kiezen uit 2 b...

“Ik ben helemaal overweldigd! Ik kan nu...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.