Maurice zet zijn eigen ontwikkeling in de vijfde versnelling

27 februari

In 2020 spraken wij Maurice Derks, onze vrachtwagenchauffeur die elke dag enthousiast het land doorkruist met onze eigen Risse-vrachtwagen. “Het werk bevalt me prima en ik kijk uit naar dit nieuwe jaar. Ik ga me in 2023 nog meer richten op mijn passie.” Hoe is het Maurice eigenlijk vergaan de afgelopen twee jaar? Een ding is zeker: Maurice is volop in ontwikkeling!

Vrachtwagenchauffeur, dát is nog steeds zijn beroep en hij gaat nog uitbreiden. Doordat er een aantal collega’s uiteindelijk met pensioen gaan, komt er nog wat meer ruimte in de cabine voor hem vrij.

“Ik grijp die kans met beide handen!,” zegt Maurice.

OR-lid
Maar de ogen van Maurice zijn niet alleen gericht op de weg. Maurice ziet nog méér kansen binnen de muren van Risse Groep.

“Een jaar geleden ongeveer deed ik mee aan de OR-verkiezingen. Ik werd gekozen.

Het begin was pittig, omdat er veel zaken bij komen kijken die je goed moet kunnen begrijpen. Dat went. En ik leer elke keer wat bij, ook al is ’t wel eens veel, al dat leeswerk. Ik was in het begin ook wat verlegen als de directeur binnenkwam en durfde hem dan niet aan te kijken.”

Maurice is de schroom inmiddels voorbij en zit ook in de commissie Duurzaamheid.

 “Duurzaamheid betekent voor mij: medewerkers die goed in hun vel zitten door een goede sfeer en cultuur, goede apparatuur hebben om mee te werken én gezien worden, mogen groeien en vertrouwen krijgen. Duurzaamheid is niet te koop, maar wel maakbaar! Daar wordt bij de Risse hard aan gewerkt.”

Visie
Maurice is ook heel gedreven om de nieuwe toekomstvisie van Risse Groep uit te dragen. “De visie uitdragen; dat is van belang en je moet deze –  als OR - goed in de vingers hebben. De OR is hierin een instrument, en ik denk dat de nieuwe directeur het ook goed in de vingers heeft. Want onze visie overbrengen, dat is belangrijk!”

Geluk zit in kleine zaken
En ook privé leerde Maurice nieuwe dingen afgelopen 2 jaar. “Ik heb, door de geboorte van mijn neefje Jaxx geleerd, dat geluk in kleine dingen zit.” Maurice is trotse peetoom van deze jongen en ziet hem ook groeien.

Over twee jaar

Maurice ziet zichzelf over twee jaar nog steeds als die voltijd vrachtwagenchauffeur.

“Met de vlam in de pijp op mijn doel af en daarbij hoort nu ook de OR natuurlijk,” verzekert hij.

Toekomstplannen
En Maurice heeft mooie toekomstplannen. “De trots die ik achter het stuur ervaar is voor mij met niets te vergelijken. Minder binnen en meer op de weg; de afwisseling maakt het de moeite waard. Ik kan mezelf nu recht in de spiegel aankijken. Ik zeg dan tegen mezelf: “Je doet het goed; ga zo door!” De Maurice van nu is trots, gelukkiger en weer heel wat wijzer dan in 2020,” vertelt hij zelfverzekerd en zijn ogen lichten op.

Straks wil Maurice ook stagiaires laten ervaren wat het betekent om de vrachtwagen te besturen. “Als de leidinggevenden en ontwikkelcoaches reach- en heftruckbestuurders wegwijs kunnen maken, dan moet dat mij ook lukken op de vrachtwagen. Zolang ze zich maar prettig voelen als ze naar De Risse komen om te worden opgeleid en er echt voor gaan. En ik kom daarnaast graag op voor de belangen van de organisatie en de medewerkers in de OR!” We wensen Maurice veel succes en plezier met al deze plannen.

Vacature Financieel administratief...

Vacature Financieel administratief medew...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...

VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VRO...

  VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VROUW...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.