Eric haalt er uit wat er in zit

20 april

Er gaan al heel wat woordgrappen rond in zijn netwerk. Want als je Eric FRisse(n) heet, ben je wel bijna voorbestemd voor een functie bij ‘De Risse’! Eric had in het verleden een indrukwekkende carrière waarin het ontwikkelen van mensen een rode draad was. Hij werkte onder andere bij Yacht, onderdeel van HR-bedrijf Randstad, als Director Food, Life Sciences, Chemicals and Energy en in zijn laatste functie werkte hij voor Discover International op de High Tech Campus in Eindhoven. Van de High Tech Campus naar onze Ontwikkelcampus is een al even logische als verrassende stap. Waarom koos hij voor Risse Groep?

Sabbatical
De afgelopen maanden hield Eric een Sabbatical. Eric: “Dit kan ik iedereen aanraden! Ik ging er eens over nadenken wat ik nu écht wilde. Na en lange carrière in de commerciële sector  moet mijn nieuwe baan om mensen draaien en betekenisvol zijn. De mens moet volledig centraal staan en de ontwikkeling van die mens zie ik graag op nummer 1 staan”, bedacht ik. Iemand tipte mij voor de vacature van Manager Leren en Participeren bij Risse Groep. Ik las de vacature en werd  al snel enthousiast. Vervolgens las ik de nieuwe Toekomstvisie van Risse Groep ‘Samen maken we werk van talent’, en toen raakte ik nog enthousiaster. Het is precies wat ik wil. Hier word ik warm van: mensen ontwikkelen tot hun maximale potentieel. Voor iedereen de baan die bij hem past. Dit is een baan met echte maatschappelijke relevantie.”

Warme ontvangst
“Toen ik de eerste keer op gesprek mocht komen werd ik heel hartelijk ontvangen door onze portier Datchie. Ik maakte bij de receptie ook kennis met onze collega Anneke van het schoonmaakteam. Zij is ook een van de boegbeelden van Risse Groep. Ik ben iemand die geïnteresseerd is in mensen. Dus ik raak makkelijk aan de praat. Het valt me op dat veel collega’s bij Risse Groep open zijn en contact willen maken. Dat vind ik prachtig!”

Haal er uit wat er in zit
“In een van de sollicitatiegesprekken die ik hier voerde vertelde ik waar mijn diepste drive vandaan komt. Mijn vader leerde me een paar dingen die ik goed in mijn oren geknoopt heb. Hij zei: ‘Je moet er altijd voor zorgen dat je écht gelukkig bent met wat je doet.’ En het tweede wat hij me meegaf: ‘Haal er uit wat er in zit!’. Op die manier heb ik altijd uit mezelf gehaald wat er in zit. En dat gun ik anderen ook. Ik wil hen ook inspireren om er uit te halen wat erin zit.’

Werk geeft zelfvertrouwen
‘Hoe zit dat eigenlijk met die vader van jou?’ vroeg onze directeur Niek Eijsberg in een van de sollicitatierondes. Erics enthousiasme over de wijsheid van zijn vader sloeg meteen over op de sollicitatiecommissie. “’Haal er uit wat er in zit’ en werk doen wat ertoe doet maakt mensen gelukkig. Dat gun ik ook de mensen voor wie wij ons inzetten op de Ontwikkelcampus. Fijn werk geeft mensen meer zelfvertrouwen en een grotere zelfredzaamheid. Dat alleen al is onbetaalbaar. En ze verdienen er ook nog de kost mee. Wat wil je nog meer?”

Individu centraal
Eric gaat verder: “Voor Risse Groep heb ik met mijn hart gekozen! Ik ga hier doen wat ik  het liefst wil. Risse Groep stelt het individu echt  centraal. Iedereen krijgt hier aandacht en begeleiding  op maat. Dat maakt ons uniek! We gaan nog meer uitdragen wat we doen: ‘als je mensen wilt ontwikkelen, dan moet je bij de Ontwikkelcampus zijn!’, dat moet iedereen weten. Randstad zat aan tafel bij het ontwerpen van de Participatiewet. Wij voeren die wet uit, helemaal op maat voor ieder individu. Ik vind het geweldig om hier een bijdrage aan te leveren.

Als manager op het gebied van Leren en Participeren gaat Eric zich volledig  inzetten voor onze mensen. “En over een paar jaar, wanneer ik met pensioen ga, wil ik mezelf uiteindelijk overbodig hebben gemaakt.”  

We wensen Eric heel veel werkplezier bij Risse Groep!

 

 

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...

Even voorstellen: Bertha Verhaag

“Eigenlijk hou ik meer van luisteren dan...

Trainee Bedrijfsondersteuning

36 uur   (Medewerker beleidsuitvoering I...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.