Team hospitality geeft gasten het Risse-gevoel

3 oktober

Onze portiers en receptionisten zijn allemaal #puur op hun eigen unieke manier. Ze zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt bij Risse Groep. Gastvrijheid staat bij elk van hen op nummer 1. Samen bieden zij gasten de enige echte Risse Belevenis. Iedereen wordt opgenomen in de Risse-familie, al is het soms maar even. Zowel de eenmalige bezoeker als de medewerker die al 40 jaar bij ons werkt, wordt door ons team hospitality ontvangen met een lach. Team hospitality kent een aantal onvergetelijke gezichten.

Peter is onze komische portier

“Mensen aan het lachen maken, dat is ook een vorm van hospitality!”, zegt portier Datchie. “Neem nou onze collega-portier Peter. Hij is een echte entertainer. Peter verwelkomt gasten op ieder moment met een mop of een grappige zienswijze. Hij geeft eigenlijk een doorlopende cabaretvoorstelling.” Mensen voelen zich meteen thuis. Ook medewerkers trakteert Peter iedere dag op zijn geestige levensfilosofieën. Peter verklaart: “Ik heb nu eenmaal een groot levensenthousiasme. #Samen dat is mijn motto. Een ketting bestaat uit schakels, maar als je er één uithaalt gaat hij kapot.” Risse Groep maken we ook samen en laat #samen nu ook een van onze kernwaarden zijn! 

Peter gaat verder: “Ik voel me bij Risse Groep als een vis in een aquarium. Ik heb hier mijn droombaan en die is me op het lijf geschreven.” Peter staat altijd in dienst van gasten en medewerkers. Iedereen krijgt een speciale behandeling, toegespitst op die unieke persoon, dus van Peter krijgt niemand een one size fits all-gastheertrucje.

Al onze portiers en receptionisten zijn uniek op hun eigen manier. 

Datchie is onze sociale beveiliger 

Datchie strijkt over zijn buik en zegt: 

“De portier eet als laatste,” dat vind ik een mooi streven. “Het geeft me een goed gevoel om als laatste het pand te verlaten. Openen en afsluiten is een mooi ritueel. Ik zorg er altijd voor dat mensen zich veilig voelen bij ons. Het contact met mensen in alle soorten en maten vind ik het mooist. Zelf ben ik heel blij dat ik deel uitmaak van de Risse-familie. Dat familie-gevoel breng ik ook over op gasten. Ik hou ervan om mensen te inspireren, ze even aan het denken te zetten of ervoor te zorgen dat ze zich echt gezien en gehoord voelen. Servicegerichtheid staat in mijn werk centraal. Ik sta altijd klaar voor iedereen. Iedere ochtend sta ik heel vroeg op, zet een muziekje op en ga op mijn bed zitten. Dan kijk ik terug op de vorige dag. Ik vraag me af: “Wat heb ik voor anderen gedaan? En wat heb ik geleerd?” Ik leef heel bewust en sta altijd open voor verbeterpunten. Ik ben een sociale beveiliger. Soms stort iemand in, dan ben ik er voor diegene. Soms schiet iemand in de lach, dan lach ik met hem mee.”

Annemarie houdt van mensen en mensen houden van Annemarie

Ook Annemarie is een beroemd gezicht van Risse Groep. Annemarie houdt van mensen en mensen houden van Annemarie. Zo zit dat. Annemarie herinnert zich haar eerste dagen bij ons bedrijf nog goed. “Eerst durfde ik de telefoon nog niet op te pakken”, grinnikt ze, “Mensen aankijken vond ik ook spannend.” Maar al gauw bleek ze een natuurtalent achter de balie. “Ik zit in een rolstoel, maar bij Risse Groep word ik altijd voor vol aangezien. Dat is in de samenleving helaas niet altijd zo. Ik zou Risse Groep nooit meer willen missen, maar er is wel één gemis. Vorig jaar is onze dierbare collega-portier Don plotseling overleden. Dat is een groot gemis voor ons team. Maar aan de andere kant maakte zijn dood onze band nog sterker. Dat is weer mooi!” Annemarie is altijd in voor een grapje en dat weet iedereen. Ze wordt dus regelmatig gretig voor de gek gehouden. “Eén keer kreeg ik een telefoontje van een Duitser die zei: “Ich möchte gern die Riny Menten sprechen!” Ik verbond de man in mijn beste Duits door.  Even later liep collega Ad Mennen voorbij en riep: “Had jij net een Duitser aan de lijn?”, om vervolgens in onbedaarlijk lachen uit te barsten. Mijn levensmotto? Ik denk nooit: ‘wat hebben we? Maar ik denk: wat maken we ervan?’ Een mooi uitgangspunt voor deze ras-optimist die al een leven lang in een rolstoel zit, maar nooit bij de pakken neer ging zitten. Ze maakt elke dag een mooi feest van het leven.

John is onze vriendelijke waakhond

John volgde bij Risse Groep een Leer-Werktraject voor de functie van portier en is sinds kort officieel een van onze portiers! John ontwikkelde zich binnen ons ontwikkelbedrijf tot een prima portier. Hij deed 35 jaar aan karate en leeft nog steeds volgens de karatefilosofie waarin respect, zelfvertrouwen, discipline, volharding en eenvoud belangrijk zijn. 

Eerder volgde onze John een opleiding tot Private Investigator, jawel hij is een heuse privédetective! Dat klinkt spannend. Ook binnen het beroep van portier kan John veel kennis inzetten die hij leerde binnen die opleiding. Hij geeft zijn ogen en oren bijvoorbeeld altijd goed de kost. Portier ben je met al je zintuigen. John liep meteen warm voor de vacature portier met de titel ‘vriendelijke waakhond gezocht voor Risse Groep’. Want dat is hij, onze vriendelijke waakhond. 

John: “Ik vind het geweldig om mensen te helpen, bezoekers te begeleiden en ik ben altijd vriendelijk, ook als er lastige gasten zijn. Ik help graag mensen en tegelijk ben ik altijd waakzaam, want ik ben ook zuinig op mensen. Een tijdje geleden vond ik drugs in een speeltuin. Daar maak ik dan onmiddellijk werk van. Kinderen moeten niet in aanraking komen met drugs. Bij Risse Groep zet ik mijn sociale kwaliteiten in en tegelijk hou ik mijn zintuigen op scherp en zorg ik ervoor dat Risse Groep een veilige plek is! Ik kan hier al mijn kwaliteiten kwijt en wil hier niet meer weg!”

Dennis de bevlogen beveiligingsprof

En dan is er Dennis, beveiliger in hart en nieren, die hier vaker werkt via beveiligingsbedrijf Traffic XXL. Altijd is hij strak in het pak. Hij kent alle beveiligingsetiketten uit zijn  hoofd. Dennis ademt het beroep van beveiliger. Hij volgde allerlei opleidingen en voert zijn beroep tot in de puntjes uit. “Ik ben altijd vriendelijk, maar correct en spreek mensen op een nette manier aan. Een goede beveiliger is een goede gastheer. Hospitality daar gaat het om. Je bent als beveiliger het visitekaartje voor een bedrijf, daar moet je je altijd bewust van zijn. En ik ben ook altijd in voor een grapje. Daarom vind ik het zo fijn bij Risse Groep.”

Het team hospitality kent veel onvergetelijke gezichten. En ze heten ook jou graag welkom! 

Vacature Financieel administratief...

Vacature Financieel administratief medew...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...

VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VRO...

  VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VROUW...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.