Risse-medewerkers aan de slag bij Van Dijk Staircase Solutions

20 juli

Sinds enkele weken werkt een groepje van 8 medewerkers van Risse Groep op locatie bij Van Dijk Staircase Solutions, het productiebedrijf waar traptredes worden gemaakt voor onder andere Upstairs, zelfstandige traprenovatie-specialisten en winkelketens zoals Carpetright, Kwantum en Woninginrichting Aan-Huis. Dit doen ze onder begeleiding van hun eigen voorvrouw Kinda Alshibani en werkleider Robbie Snoek. Zo kunnen ze in een relatief veilige omgeving wennen aan het werken op locatie. De samenwerking bevalt aan beide kanten “boven verwachting goed”. En het mooie is: het bedrijf ligt bij Risse Groep om de hoek!
 

Brede sociale samenwerking
Niek Eijsberg, manager Industrie: “Risse Groep gaat steeds meer brede sociale samenwerkingen aan met partners uit de regio. Ook Van Dijk Staircase Solutions is hier een mooi voorbeeld van. We voeren niet alleen werkzaamheden uit bij hen op locatie -waardoor onze mensen zich echt onderdeel van het bedrijf voelen- maar we dragen ook samen uit wat we doen en waarom het zo belangrijk is. Op deze manier laten we zien dat Risse Groep een flexibele en servicegerichte organisatie is van en voor de regio!” 
 

Aanwinst op de werkvloer
“De samenwerking bevalt nog beter dan gehoopt”, vertelt directeur Stefan Nijsen van Van Dijk Staircase Solutions. “De medewerkers van Risse Groep brengen positiviteit en vrolijkheid mee. Ze willen graag en komen op tijd. Ze voegen echt iets toe op de werkvloer. Dat merk ik ook aan onze eigen mensen. Er wordt hard gewerkt in een fijne sfeer. Kinda begeleidt de mensen super op onze werkvloer en dat doet ze samen met onze Jeroen (Sangers). Er is echt sprake van chemie.” 
 

Leren van elkaar
Kinda lacht: “In het begin was het wel even spannend hoor. Ik heb onze mensen de eerste dag opgehaald en ben meegelopen naar hier. Ze waren zo zenuwachtig! Maar na een paar dagen voelden ze zich al helemaal thuis.” Robbie voegt toe: “Dat is mede te danken aan de manier waarop Kinda het aanpakt -ze heeft alle geduld- maar we worden ook prima gefaciliteerd door Van Dijk Staircase Solutions. Ze doen echt hun best om onze mensen een rustige werkplek te bieden en er wordt open gecommuniceerd. Iedereen is behulpzaam en wil leren van elkaar.” En dat werkt. Kinda: “Ik zie onze mensen opbloeien. Ze krijgen zoveel energie van het werk dat ze zelfs meer willen werken.”
 

Begonnen als pilot
En dan te bedenken dat het begon als pilot. Stefan: “We hadden een berg werk liggen die weggewerkt moest worden. Met name inpakwerk en standaard werkzaamheden. De meeste van onze mensen vinden het niet leuk om lang achter elkaar hetzelfde te doen. We kwamen in contact met Claudia Moonen van Werk.Kom en zij gaf aan dat de Risse-medewerkers dit prima kunnen. Ze bracht ons ook in contact met Niek Eijsberg, jullie manager Industrie, en toen was de link snel gelegd.” Robbie: “We zijn bij wijze van pilot begonnen maar al snel gaf Stefan aan dat het wat hem betreft een vervolg kreeg.” Kinda: “Inmiddels houden onze mensen zich hier bezig met inpakwerk, opruimen, CNC-werkzaamheden en orderpicken met de heftruck. Ze zijn hier echt op hun plek”.
 

Wat vinden de medewerkers er zelf van? 
Willian Moonen, glundert helemaal.  Ze is bezig met orderpicken in het magazijn aan de overkant van de weg. “Ik vind het hier echt leuk. Het is fijn werken in een gemoedelijke sfeer. Ze hoorden dat ik ervaring heb met de heftruck en mag dat nu ook gaan proberen. Dat vind ik sjiek.” 

 

Over Van Dijk Staircase Solutions  
Sinds 2020 is Van Dijk Staircase Solutions onderdeel van de StairCampus: dé plek waar je alles vindt op het gebied van traprenovatie. Hier wordt alles bedacht, ontwikkeld en verspreid wat met traprenovatie en de diverse traprenovatie onderdelen te maken heeft. 

De StairCampus heeft een eigen opleidingscentrum (de StairCampus Academy), waar medewerkers van de parterbedrijven Van Dijk, Upstairs en Steyl Montage worden getraind en opgeleid. Kijk voor meer informatie op de site van Van Dijk Staircase Solutions

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...

Even voorstellen: Bertha Verhaag

“Eigenlijk hou ik meer van luisteren dan...

Trainee Bedrijfsondersteuning

36 uur   (Medewerker beleidsuitvoering I...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.