Werken op Locatie bij Upstairs een groot succes!

18 juli

Het lijkt wel of de tijd letterlijk sneller gaat bij Upstairs. “Is het nu alwéér pauze?!”, roepen de Risse-medewerkers in koor als de bel gaat. “Bij De Risse kijk ik soms 5 keer per uur op de klok. Bij Upstairs vliegt de tijd. Elk uur is er anders.” vertelt Eliza.

Werken op Locatie
Sinds 2022 gaat er regelmatig een groep Risse-medewerkers een paar weken Werken op Locatie (WOL) bij onze buren Upstairs staircase solutions. Ze pakken hier traptreden in onder leiding van hun vaste voorlieden. En dat werkt! Eerst vinden ze het spannend. Sommigen hebben in het verleden bijvoorbeeld een minder goede ervaring gehad binnen een detachering. Ze stappen nu allemaal uit hun comfort zone en gaan in een veilige setting – met hun bekende begeleiders – een opdracht uitvoeren bij Upstairs. Al gauw voelen ze zich als een vis in het water. Hun zelfvertrouwen groeit. “Ik word bij Upstairs pas écht uitgedaagd”, zeggen de meeste van hen. Er zit in de deelnemers meer potentie dan ze zichzelf realiseerden. De stap naar een eventuele detachering wordt op deze manier kleiner.

Niet bij te houden
Inmiddels zijn drie groepen gaan werken op locatie bij Upstairs. De drie groepen hebben één ding gemeen: ze zijn niet bij te houden! Stuk voor stuk zijn al deze mensen enorm gedreven.

Halverwege 2022 startte Kinda Alshibani (voormalig voorvrouw, nu ontwikkelcoach) met de eerste groep. Van tevoren drukte ze haar mensen op het hart: “We gaan het leuk en ook nog leerzaam maken. En jullie kunnen altijd bij mij terecht!”

Reclameborden
Melanie is sinds die eerste keer helemaal fan van Upstairs: “Ineens zie ik overal reclameborden van Upstairs. ‘Kijk eens daar heb ik gewerkt!’, zeg ik dan trots.” Ook Jolanda is enthousiast: “Ik heb bij Upstairs geleerd out-of-the box te denken. Dat heeft me veel gebracht en daar heb ik ook in het echte leven iets aan. Als iemand me van tevoren had verteld hoe leuk ik het zou vinden, dan had ik het niet geloofd.”

Jolanda gaat verder: “Op een bepaald moment moesten we dozen kantelen. Kantelen werd voor de gein al snel ‘kietelen’. Zo ontstonden er ook nog nieuwe woorden op de werkvloer. Abdi: “Een ander nieuw woord werd ‘chop chop’, dat betekent in onze geheimtaal ‘snel snel’. De grappen vlogen over en weer en tegelijk werd er keihard gewerkt. Er was veel ruimte en vrijheid op de werkvloer. We mochten regelmatig ook even koffiepauze houden. “Heerlijke koffie de luxe hebben ze daar!”, lacht Ron Pernot uit de derde groep.

Lessen voor het leven
Abdi vervolgt: “We hebben samen een mooie weg afgelegd en onze band groeide steeds verder. Ik heb dingen geleerd voor het leven: respect, openheid en zelfvertrouwen. We kregen ook regelmatig een complimentje. Dat doet wat met je!”

En het resultaat onder de streep mocht er zijn. De eerste groep heeft het werk dat voor drie weken bedoeld was binnen acht dagen gedaan! Niet te filmen, toch?

Enthousiasmeren
Ook werkbegeleider Stephan Lukken was er al drie keer bij. “Het is geweldig om mensen te motiveren en enthousiasmeren. Het geeft zo’n goed gevoel als we weer een prachtig resultaat achterlaten bij Upstairs. Het smaakt elke keer naar meer. Het eerste team was meteen een superteam.  Ze stonden er allemaal voor open om te leren en te proberen. Het resultaat mag er zijn! Ook de twee volgende teams waren niet bij te houden. Het wordt ook een klein beetje competitie. Ze willen het telkens beter en sneller doen dan de ander(en)!”

Goede band
Andries zat in het tweede team dat naar Upstairs ging: “Het was leerzaam en ook nog gezellig! Ik vind WOL veel prettiger dan gedetacheerd worden. Bij Upstairs heb je een gevoel van rust, terwijl je tegelijk keihard werkt. Er wordt veel structuur geboden op de WOL-locatie en je hebt extra steun aan elkaar en aan de voorlieden/werkbegeleider. We hebben een hele goede band gekregen met de groep. We gingen er samen voor! Onze instelling?” ‘We doen het gewoon!’

Ron Pernot zat in de derde groep die pas bij Upstairs werkte. Ron: “Ik vond het geweldig en afwisselend. Ik wil ook wel een keer Werken op Locatie bij VDL Kunststoffen. Ik wil kijken wat ik allemaal kan. Het is goed om jezelf te blijven uitdagen!”

137 pallets in 14 dagen
De derde groep is net klaar. “Ze hebben 137 pallets afgewerkt in 14 dagen! Fantastisch toch?, ” vertelt werkbegeleider Stephan. “Ze maken elkaar steeds enthousiaster.” Megan deed een paar keer mee aan WOL en is nu op proef bij VDL Kunststoffen. Na het Werken op Locatie wordt de stap voor onze medewerkers kleiner om buiten Risse Groep rond te kijken. Sommigen willen graag gedetacheerd worden. Dat durfden ze eerst niet. Er klinken door heel ons ontwikkelbedrijf positieve geluiden over Werken Op Locatie bij Upstairs. Iedere keer als we weer gaan werken op locatie bij Upstairs staan er meer mensen te popelen om mee te gaan. Belangrijk is dat er een bekende leidinggevende meegaat. Dat geeft een veilig gevoel en het maakt de stap kleiner. Het is zo mooi om mensen te zien opbloeien. Misschien gaan we straks de hele Risse leegtrekken!,” waarschuwt Stephan met een brede glimlach.

Nieuwe uitdaging
Zelf bloeide Stephan ook op nadat hij de eerste keer Werken op Locatie had begeleid. Hij besefte dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Voorheen werkte hij op de BRC-afdeling, sinds een tijd werkt hij op de afdeling Uitstroom in het team van ontwikkelcoach Kinda, waar iedere dag anders is. Hij heeft het er erg naar zijn zin.

Ook Upstairs is blij met onze medewerkers! Jo Wolters, teamleider Productie Upstairs: “De werkzaamheden die we uitbesteden aan Risse Groep kosten ons veel tijd. We zijn blij dat Risse Groep deze overneemt. De kracht zit in de begeleiding vanuit Risse Groep zelf. Mensen voelen zich veilig en gaan helemaal los. We hebben er echt geen omkijken naar. We vinden het mooi dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan hun groei. Iedere groep die hier gewerkt heeft is enthousiast! En wij zijn andersom ook enthousiast. Wat wil je nog meer?!”

 

 

Kim Hendriks bruist van de energieg...

In alle vroegte gaat bij werkcoach Kim H...

Even voorstellen: Daniel Vdovic

“Eh… Vdovic?...” Met een vragende blik k...

Stella denkt met haar hart bij Riss...

“Ik denk het liefst intuïtief met mijn h...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
webdesign: Artis.