Geert-Jan zoekt het unieke in ieder mens

24 april

Geert-Jan van Oosterhout kijkt heel goed naar mensen. Misschien ziet hij wel meer dan de meeste anderen. Hij werkte 32 jaar lang als pedagogisch behandelaar op het Instituut voor Doven/Koninklijke Kentalis in Sint Michielsgestel. Hij is een goede observator geworden en hoort en ziet ook wat mensen níet zeggen. “Toch weten dove mensen altijd heel goed helder te maken wat ze willen zeggen aan horende mensen”, zegt Geert Jan. Dankzij zijn werkervaring met doven is Geert-Jan zo’n goede observator geworden.

Op 19 februari 2024 begon hij als voorman op de afdeling assemblage.  “Ik kijk eerst de kat uit de boom. Ik scan mensen en ben benieuwd wat voor mens ik voor me heb. Langzaam probeer ik het vertrouwen te winnen. Ik ben ook nieuw voor ze. De ene medewerker maakt graag meteen een praatje, de ander wil misschien juist niet meteen met me praten. Sommigen vallen je weer spontaan om de nek”, lacht Geert – Jan.

Uniek
“Ik heb altijd oog en respect voor het unieke in elk mens. Het mooie vind ik dat bij Risse Groep de individuele mens helemaal centraal staat. Zelf ben ik altijd met en voor mensen bezig geweest. Al heel jong wist ik dat ik voor andere mensen wilde zorgen. Ik ging de verpleging in en heb een tijdje in een ziekenhuis en een verpleeghuis gewerkt. Alles gebeurde daar op gezette tijden en het was op punten een soort lopende band werk. Mensen hadden weinig tot geen eigen regie over hun leven. Op het Instituut voor Doven / Koninklijke Kentalis was ik uiteindelijk wel helemaal thuis. Hier had ik duidelijk wel eigen regie en de mensen die er woonden ook. Ik werkte zelfs met mensen die niet konden horen en zien (doof & blind). Dat was heel speciaal.”

Vacature
Toen ik de vacature van Risse Groep las, raakte ik meteen enthousiast. De transformatie naar een ontwikkelbedrijf, daar wil ik deel van uit maken! Ik hou erg van vernieuwingen. En ik denk dat mijn pedagogische achtergrond en lange werkervaring me hier ook gaat helpen. Ieder mens heeft een bepaalde gebruiksaanwijzing en als je die goed leert kennen kun je ontzettend veel bereiken met elk individu. Dat maakt dat alles spannend en uitdagend blijft!

Vertrouwen

Ik merk dat veel mensen op de afdeling het ontwikkelen en doorgroeien nog spannend vinden. Ze weten nog niet wat ze willen leren of wat er van ze verwacht wordt. Soms heeft iemand een nare ervaring gehad in het verleden die hem of haar blokkeert. Dan probeer ik rustig vertrouwen te winnen en langzaam weer dingen te proberen samen met die persoon. Ik ontmoet mensen altijd met een open blik. Alles begint met goed luisteren en kijken naar dit individu.”

Wat voor mens is Geert-Jan verder? “Als ik me ergens in vastbijt laat ik niet zomaar los!”, lacht hij. Ik zoek alles tot op de bodem uit. Ga niet over 1 nacht ijs! Overdacht en doordacht ga ik zaken aan. 

Van veel markten thuis
Verder heeft Geert-Jan een partner, twee kinderen en twee kleinkinderen. Ze hebben een golden retriever waar ze graag mee wandelen. Hij houdt wel van wat actie, want actiefilms staan hoog op zijn kijklijstje.

Verre reizen schuwt Geert-Jan niet: Indonesië, Java, Bali, Thailand, Maleisië, Borneo, Sri Lanka. Hij is overal geweest. Griekenland is ook favoriet! Tot zijn 50e voetbalde Geert-Jan. “Nadat ik mijn voetbalschoenen in de wilgen heb gehangen, ben ik verder gegaan als leider van een voetbalelftal.” Hij is dus van vele markten thuis!

We wensen Geert-Jan veel succes en plezier in zijn nieuwe functie!

 

 

 

VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VRO...

  VACATURE OPLEIDINGSPLEK VOORMAN/VROUW...

vacature portier 32 uur per week

  VACATURE PORTIER 32 UUR PER WEEK, VERV...

Vacature applicatiebeheerder 32-36...

VACATURE APPLICATIEBEHEERDER 32-36 uur p...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.