Waar Lego en sociaal ondernemen elkaar ontmoeten

2 oktober

Ondernemen met losse onderdelen van LEGO®? ToyPro is er een expert in! Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Of je nou een steentje, een motorkap voor een autootje, een wiel of een poppetje wilt; you name it, ze hebben het. Een uniek concept in een prachtig pand aan de Pannenweg in Nederweert.

Eigenaresse Karin Wering: ‘’Wij zijn vooral goed in het bieden van een enorm breed assortiment en hebben echt alles op voorraad. Wij kunnen daardoor snel schakelen. Onze scoop is heel Europa en Amerika, maar onze medewerkers komen allemaal uit de omgeving. De mensen van Risse Groep maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Hoe het allemaal begon? Na de verkoop van een vorig bedrijf kwam er tijd en ruimte en kwam als vanzelf de lego van zolder. Er ontbreekt wat, je googled wat, je vindt wat. Tijdens mijn online zoektocht naar losse LEGO onderdelen, kwam ik erachter dat niet alles gesmeerd liep. Alles waar ik destijds tegenaan liep, daarvan dacht ik, dit kan anders en vooral beter; mooier verpakt, een goede klantenservice waar ze niet moeilijk doen, makkelijk kunnen betalen, netjes te woord gestaan worden, mooie foto’s waardoor je goed ziet wat je koopt. En zo werd Toypro geboren. Bij ons word je behandeld zoals je ook bij bol.com behandeld wilt worden. Je zoekt en bestelt, snel, betrouwbaar, gemakkelijk, mooi verpakt, klantvriendelijk en met een goede after-sales. Dat is ons doel elke dag weer om op een professionele manier LEGO onderdelen te verkopen’’.

Groei door Corona

In Corona-tijd gingen heel veel mensen hun zolder op om die oude LEGO-doos weer eens onder het stof uit te halen, om vervolgens tot de vervelende conclusie te komen dat het een en ander mist. Precies dat was de reden dat ToyPro een flinke groeispurt maakte. Ze wisten vaak van gekkigheid niet waar ze hun personeel vandaan moesten halen om alles rond te krijgen, de bestellingen gingen door het dak! In die tijd heeft Toypro nog extra mensen van Risse Groep ingeschakeld.

’We zijn al vroeg in onze geschiedenis gestart met samenwerken met Risse Groep. Wat we uitbesteden aan Risse Groep is het uitsorteren van de dozen. We hebben dit eerst lang zelf gedaan maar door onze groeispurt hebben we nog meer onze weg naar Risse Groep gevonden. Daar zijn we heel blij mee. Bedrijfsmatig is dit super praktisch voor ons. Zo brengt en haalt Risse Groep de dozen op en brengt ze gesorteerd weer terug, onderdeel bij onderdeel, hoe mooi is dat! Als ik over de jaren kijk hoe de samenwerking en de connectie verloopt tussen ToyPro en Risse Groep dan kan ik alleen maar concluderen dat dit heel goed matcht’’.

Sociaal ondernemen moet bij je organisatie passen

Risse Groep en ToyPro passen perfect bij elkaar. Net als bij de Risse, heerst er bij ToyPro een gemoedelijke, zorgzame en familiaire sfeer en dat is precies de sfeer waarin ook onze mensen zich thuis voelen. Karin: ‘Hier bloeien mensen op, ze voelen zich gedragen, ze voelen veiligheid en warmte. Als medewerkers in hun kracht komen te staan dan staat er iemand die je als werkgever absoluut durft aan te nemen. Wij zien dit gewoon letterlijk gebeuren hier. Mijn advies bij sociaal ondernemen? Je moet als organisatie aan de ene kant zeker ruimte creëren voor sociaal ondernemen maar aan de andere kant moet het ook makkelijk en comfortabel genoeg inschuiven in je organisatie om het tot een succes te kunnen maken. Als je als organisatie er niet op ingericht bent of je bent er (nog)                            niet klaar voor, moet je het (nog) niet doen’’.

Karin gaat verder: ‘’Bij ons is het heel goed gelukt. Daar waar we allemaal beperkingen hebben, hebben ook mensen van Risse Groep bepaalde uitgesproken talenten zoals een grote aandachtsspanne, oog voor detail of een sterk ontwikkelde fijne motoriek. Dit zijn precies de talenten die wij hier bij ToyPro nodig hebben. Wij denken niet in beperkingen maar in mogelijkheden, daarmee komen talenten vanzelf bovendrijven. Zo werken altijd wel enkele  mensen bij ons van Risse Groep die binnen het autismespectrum vallen. Dan is opeens die zogenoemde ‘beperking’ een groot talent geworden waar zowel de medewerker als wij super blij van worden. Een win-win situatie waar wij nog lang mee door hopen te gaan’’.

 

Cornelia loopt een dag mee met Niek...

Cornelia Pruijmboom zag er uit om door e...

Waar Lego en sociaal ondernemen elk...

Ondernemen met losse onderdelen van LEGO...

Gezond en energiek de herfst in

De zomervakantie ligt achter ons en de h...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
webdesign: Artis.