Even voorstellen: Leentje Lamers

26 augustus

Leentje Lamers, dat bekt lekker. “Mijn oma heette Leentje, mijn hele familie zit daarom vol met vrouwen die Leny of Marleen heten,” lacht ze. “Ik ben hartstikke sociaal. Dat sociale wordt ook van generatie op generatie doorgegeven. Mijn moeder was altijd heel hulpvaardig en mijn dochter is ook al heel sociaal.” Als er iets te doen is in Budel Schoot waar ze woont dan is Leentje er als de kippen bij. “Ik zit in de commissie die alle nieuwe inwoners van harte welkom heet, ik maak graag een praatje met mensen en ik zit ook in het bestuur van de dansvereniging, hoewel ik zelf niet dans!”, grinnikt ze. Ook heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij het Thomashuis, waar ik werkte met mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Dat gaf me veel voldoening.”

Thuiskomen
“Ik heb vroeger een agogische opleiding gedaan, maar belandde uiteindelijk in een andere sector waar ik heel lang gewerkt heb. Na een ziekteperiode kwam ik in een spoor-2-traject. Toen gaf ik aan dat ik nu echt iets wilde doen waar m’n hart lag. Ik werkte een tijdje als vrijwilliger bij het creatief centrum van PSW en op een camping via Kr8tig. De mensen zijn er altijd vrolijk en blij, ik krijg er een goed gevoel van. Uiteindelijk kwam ik in traject bij Helma van Happen van Werk.Kom. Ik vond het hier meteen geweldig. Vervolgens ging ik meelopen in het Arbeidstrainingscentrum op de afdelingen Uitstroom en Diagnose. Daar heb ik echt mijn hart verloren aan Risse Groep. Hier komen alle lijnen uit mijn leven samen. Het is een soort thuiskomen. De diversiteit vind ik mooi, er zijn mensen uit allerlei landen. Ik vind het geweldig om tegen mensen te zeggen: ‘Jij kunt dat wel!’ Iedereen heeft talenten, en ik mag mensen stimuleren bij het ontwikkelen daarvan. Ik erger me eraan dat sommige ouders per se willen dat hun kind naar de HAVO gaat, terwijl hij mega goed is met z’n handen en gelukkiger zou worden als hij daarmee zou werken. Ik wil met iedereen naar dat unieke talent zoeken. Nu start ik aan een traineeship in het ATC voor een jaar en ga op elke afdeling drie maanden meelopen. Ik hoop dat ik hier straks een baan heb, dan blijf ik hier vast tot mijn pensioen!”

Moderne heks
Leentje ontwikkelt zich in haar vrije tijd ook enorm. Ze doet een heksenopleiding! Dat hoor je ook niet elke dag. Ze krijgt er lessen in kaartleggen, amuletten maken en werken met energie. Dat is weer eens een heel ander vakkenpakket. Ook is ze reiki-master. “Ik werk verder aan mijn connectie met de natuur, het is jammer dat we die steeds meer kwijtraken. Het was een mooi ding aan de corona-tijd dat mensen toen steeds meer de natuur ingingen. Ook de saamhorigheid vond ik mooi. Ook duistere periodes hebben hele positieve kanten. Gelukkig mogen we weer alles en ben ik weer de gangmaker op feestjes. Soms moet ik gewoon even lekker gek doen. Je moet alles niet te serieus nemen in het leven en vooral iedereen accepteren zoals hij is. Dat is fijn voor jezelf en de ander en zo kunnen er mooie dingen ontstaan!” En ook bij Risse Groep gebeuren er hele mooie dingen tussen Leentje en medewerkers.

We wensen Leentje veel succes en plezier in haar traineeship!

Kom eens kijken bij Breinbrekers!

Kom eens een kijkje nemen bij Breinbreke...

Carin Creemers houdt zich bezig met...

Voor haar eerste sollicitatiegesprek bij...

Even voorstellen: Leentje Lamers

Leentje Lamers, dat bekt lekker. “Mijn o...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
webdesign: Artis.