Even voorstellen: Anouk Erkens

30 mei

“Vorig jaar ging ik nietsvermoedend naar de Banenmarkt van Werk.Kom in het stadhuis van Weert.”, vertelt Anouk Erkens, “Ik liep daar zomaar mijn ex-collega Mark Peters tegen het lijf, die net begonnen was als Consulent Intake & Diagnose bij Risse Groep. Met aanstekelijk enthousiasme vertelde Mark over het ontwikkelbedrijf Risse Groep. Ik kreeg er een heel goed gevoel bij en solliciteerde vervolgens op de vacature werkcoach bij Werk.Kom, onderdeel van Risse Groep, maar de baan ging niet naar mij. Zelfs de afwijzing voelde warm! Ondertussen maakte ik een afspraak met Marco Vink, Hoofd Werk.Kom, om eens vrijblijvend koffie te drinken. Ik werd hartelijk ontvangen en kreeg een rondleiding in het bedrijf. Mijn enthousiasme groeide verder. En toen kwam er een vacature Consulent Intake & Diagnose bij Risse Groep. Het was een functie die nóg beter paste bij mijn huidige dromen en wensen. En ik kreeg de baan!”

Wereld
“In het begin mocht ik meekijken bij de MAP-training waar inburgeraars voorbereid worden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het voelde alsof de hele wereld bijeen zat in een ruimte. Er waren mensen uit allerlei landen. Ik hoorde pittige verhalen en ik zag mensen die heel gemotiveerd waren om een leven op te bouwen in ons land. Ik vind het geweldig dat ik daar nu een bijdrage aan mag leveren, want nu geef ik zelf deze trainingen!”

Klein en knus
“Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Ik voel me hier letterlijk thuis. Vanaf de eerste keer dat ik over de drempel stapte, voelde ik heel veel energie en een gezamenlijke missie. Ik werkte in het verleden ook in grote organisaties. En hoewel Risse Groep ook een grote organisatie is, voelt het hier toch klein en knus. In de eerste werkweek kwam ik op de gang directeur Niek Eijsberg tegen. Hij gaf me een hand en zei dat hij al gehoord had dat ik zou starten. Iedereen voelt op een bepaalde manier ‘dichtbij’ hier.”

Consulent
Als consulent Intake & Diagnose begeleidt Anouk kandidaten op hun ontdekkingsreis naar hun plek in de samenleving. Ze gaat met ze op zoek: ‘Wat wil je nu écht?’ ‘Waar droom jij van?’ ‘Welke talenten wil jij ontwikkelen?’ “Onlangs was ik ook op zoek naar mijn nieuwe missie en doorliep een loopbaantraject. Daar kwam uit dat ik nog meer met mensen wilde werken, liefst op het gebied van begeleiding en coaching en nu zit ik hier gewoon!” Nu kan Anouk op haar beurt anderen helpen op hun ontdekkingsreis. “Uit een talententest kwam een tijdje terug dat ik ieders unieke kracht zie. Dat talent komt prima van pas in deze baan!”

Privé
En wie is Anouk eigenlijk in haar privéleven? “Ik heb mijn dochter voor een groot deel in m’n eentje opgevoed. Dat was pittig maar we zijn een super goed team geworden! We zijn perfect op elkaar ingespeeld. Wanneer zij een willekeurig liedje opzet springen we tegelijk op en doen hetzelfde dansje, zonder dat we dat afgesproken hadden. Ook houden we er samen altijd de humor in, maar we kunnen ook prima serieus zijn. Verder stimuleer ik haar te luisteren naar haar intuïtie. Vroeger vroeg ik haar dan: ‘wat zegt je buik hierover?’ Zelf ben ik door de jaren heen ook steeds meer in contact gekomen met mezelf. Ik doe veel aan persoonlijke ontwikkeling en leer mezelf steeds beter kennen. Reflectie en bewustwording zijn zo belangrijk. Wat ik leer kan ik ook inbrengen wanneer ik werk met kandidaten bij Risse Groep. Laatst las ik over in contact komen met je innerlijke kind. Dat klinkt misschien wat zweverig maar het heeft me enorm geholpen!”

Sportief
Ik zorg niet alleen goed voor mijn geest maar ook voor mijn lichaam. Vroeger nam ik heel wat briefjes met smoesjes mee naar de gymles, maar hoe ouder ik werd hoe fanatieker ik ging sporten. Ik deed veel aerobics en gaf hierin ook les. Ook body attack en body pump. Acht jaar geleden stopte ik als instructeur. Momenteel ga ik 3 á 4 keer per week naar de sportschool.

En een paar weken terug ben ik gestart met keyboard spelen. Mensen zeggen wel eens: ‘Als je dat als kind niet hebt geleerd, leer je het nooit meer’. Onzin! Anouk gelooft dat niemand te oud is om te leren en dat idee draagt ze over op onze kandidaten!

Anouk veel succes en plezier in ons ontwikkelbedrijf!

 

 

Vacature applicatiebeheerder

Vacature Applicatiebeheerder 32-36 uur...

Verslag Open Dag

Het was een gezellige drukte afgelopen z...

Vacature voorman/voorvrouw ATC

  VOORMAN/VROUW ATC 36 uur per week mede...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.