Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!
Passie voor mens en werk!
Onze mensen, uw werk
Zet mensen in beweging!

Mensen met Huntington aan de slag voor Risse Groep

31 oktober

Sinds kort werken er mensen met de ziekte van Huntington voor Risse Groep. In zorgcentrum St Joseph in Nederweert wonen zo’n 35 mensen met Huntington in groepjes van acht personen. Deze mensen willen graag werken en van waarde zijn voor de samenleving. Zo kunnen ze ook een centje bijverdienen om bijvoorbeeld een uitje te maken met hun gezin. Huntington is een ernstige erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast.
Onze nieuwe collega’s kunnen hun werk niet doen bij Risse Groep omdat daar bijvoorbeeld te veel prikkels binnenkomen en de dagen onvoorspelbaar zijn. Het team van De Risse heeft daarom een brug gebouwd. De mensen met Huntington werken vanuit Nederweert. In een ruimte die vergelijkbaar is met de conferentieruimte bij Risse Groep verrichten ze allerlei werkzaamheden.
Dennis van onze logistieke afdeling zorgt dat spullen om in te pakken worden gebracht en gehaald. Maan van het bedrijfsbureau selecteert geschikt werk en geeft instructies.

Stralende gezichten
Met stralende gezichten gaan onze nieuwe medewerkers aan de slag! De effecten zijn heel zichtbaar. Het werk heeft een goede invloed op de groep. Mensen die eerder geen contact met elkaar hadden, hebben dat nu wel. Onze nieuwe collega’s verdienen naar prestatie. Onze Manager Industrie Rob Poppelaars zegt: ‘De waarde van werk is moeilijk in geld uit te drukken. Als we nu zien hoe positief het effect van werk op deze mensen is, dan geeft dat het gevoel dat we op deze manier 100.000 euro per uur aan opbrengst verdienen!’

webdesign: Artis.