Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

De kracht van groenten

31 maart

Ik hoef je niet uit te leggen dat groenten gezond is voor je, maar ben jij je er van bewust hoeveel gram groenten je eet per dag? Als je echt iets voor je gezondheid wil doen, eet dan meer dan 250 gram (bereide) groenten! Het eten van voldoende groenten zorgt ervoor dat je een lager risico loopt op verschillende ziektes zoals o.a. hart- en vaatziekten.

Groenten zitten bovendien bomvol vitaminen, mineralen, vezels en flavonoïden en ze bevatten geen zout, verzadigde vetten en bevatten weinig calorieën.

Er is niet 1 soort groente die alle voedingstoffen bevat. Het toverwoord is dan ook variatie. Kies voor groenten die bij het seizoen horen, dan weet je zeker dat je van alles voldoende binnenkrijgt. En het is goed voor je portemonnee. Groenten die bij het seizoen horen zijn meestal voordeliger te koop in de winkel!

Hoeveel groenten kan jij op? Gemiddeld eten wij in Nederland dagelijks maar 120 gram groente. Dat is dus nog niet de helft van de aanbevolen 250 gram per dag.

Met onderstaande tips kun je ervoor zorgen dat je dagelijks meer groenten eten:

Tip1: Neem eens een salade mee naar het werk, maak deze al de avond van tevoren klaar. Verwerk er dan ook de groenten in die je over hebt van je avondmaaltijd.

Tip 2: Verklein je portie aardappelen, (zilvervlies-)rijst of pasta op je bord en verdubbel je portie groenten.

Tip 3: Kies voor een gezond tussendoortje zoals bijvoorbeeld minitomaatjes, radijsjes of komkommer.

Tip 4: Voeg groenten toe aan je broodbeleg. Natuurlijk kan dat sla of komkommer zijn maar denk ook eens aan gegrilde groenten, avocado of bleekselderij.

Tip 5: Maak eens vaker een soepje op basis van groenten. Zo klaar en als je een grote pan neemt kun je er meer dagen van eten of een gedeelte invriezen. Lekker praktisch!

Veel succes op weg naar het eten van meer groenten! Mocht je vragen hebben, stel ze gerust!

Met vriendelijke groet,

 

Karen

Even voorstellen: Isa van de Haterd

Als je een vacature van verschillende me...

Even voorstellen: onze nieuwe Handi...

Onze vacature voor de functie van medewe...

Even voorstellen: Nick Tielemans

Cijferwonder en snookerkampioen Op sinte...
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.