Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Risse-medewerkers doen uitvindingen op de werkvloer

7 januari

‘Hun ogen begonnen al snel te fonkelen!’, vertelt Robert Bense van Greeniuz. Een tijdje terug kwam onze directeur Peter van Heeswijk samen met een delegatie collega’s van Risse Groep op bezoek bij Greeniuz in Eindhoven. Het is een bedrijf van ondernemer Dirk Bellemakers dat duurzame warmtepanelen maakt, die de ouderwetse en milieuvervuilende CV-ketel vervangen. Toen ze het proces bij Greeniuz gadesloegen begonnen die ogen dus al snel te fonkelen. Risse Groep ging in zee met Greeniuz. We zoeken namelijk klanten die hoogwaardiger werk kunnen bieden aan onze mensen en Greeniuz zocht op zijn beurt een Sociaal werkbedrijf die de assemblage en een deel van de opslag van de warmtepanelen voor zijn rekening nam. Duurzame warmtepanelen die in elkaar gezet worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: dubbel duurzaam dus! Een mooie samenwerking ontstond.

Uitvinder
Bense praat bezield over alle mogelijkheden van infrarood verwarmen. Ook zijn ogen fonkelen als hij vertelt over al zijn uitvindingen. Robert is namelijk een echte uitvinder, zoals je die kent uit een jongensboek. Het ‘ontplofte’ kapsel met kroeshaar ontbreekt er nog maar net aan. Maar als kleine jongen deed Robert al experimenten in een schuurtje, met scheikundige proeven. Ook creëerde hij zelfverzonnen machines. Soms explodeerde er iets en stond het schuurtje blauw van de rook. Ook met Techno Lego wist Robert wel raad. De origineelste creaties waren te bewonderen in zijn slaapkamer. In zijn volwassen leven bleef Robert uitvinden. En zo vond hij een aantal jaar geleden deze unieke warmtepanelen uit.

Gereedschapjes
Robert, het technisch geweten bij Greeniuz, werkte al vaker samen met SW-bedrijven. Robert heeft hart voor de mensen en houdt erg van hun loyaliteit. Risse Groep heeft een speciaal plekje in zijn hart. Bij ons werkt bijvoorbeeld Bram die een technische opleiding volgde. Robert: ‘Bram heeft aan een half woord van mij genoeg. Hij creëert onmiddellijk overzicht in taken voor zichzelf en anderen. Ook mensen die op een of andere manier een rugzakje dragen, hebben vaak een hoog niveau. Het bedrijfsbureau is bij Risse Groep ook heel actief en maakt prima draaiboeken voor de mensen op de vloer waarin alle stappen van het proces staan uitgelegd.’ Verder werkt Greeniuz ook succesvol samen met bijvoorbeeld de afdeling van Robbie Snoek en de afdeling logistiek. Het allermooiste vindt Robert dat bij Risse Groep de mensen op de vloer écht creatief meedenken en zelf met hun eigen kleine uitvindingen komen. Robert kan soms met ze praten, als een soort uitvinders onder elkaar. Robert: ‘Ze komen zelf met kleine gereedschapjes. Als een onderdeel geperst moet worden maken ze zelf een hefboompje dat het proces vergemakkelijkt. Als uitvinder vind ik dat geweldig! Ook maken ze zelf een stansapparaatje als er stripjes gemaakt moeten worden! Hoe fantastisch is dat?’

Robert gaat verder: ‘Het mooiste is dat Risse-medewerkers thuis tijdens het avondeten praten over het werk dat ze voor Greeniuz doen. Ze vertellen mij ook regelmatig over ‘die goede oude tijd’ toen Risse Groep nog veel hoogwaardig werk bood aan hun mensen. ‘Gelukkig komen die tijden nu een beetje terug’ zeggen ze dan!’ Omdat het de bedoeling was dat mensen die ingewikkelder werk deden, gedetacheerd werden, werd het werk dat de mensen bij Risse Groep binnen deden steeds eenvoudiger. Maar mensen voelen zich nu weer meer uitgedaagd. En ze blijken hele mooie verborgen talenten te hebben. Welke werkgever heeft ook hoogwaardig werk voor onze mensen?

 

 

Connect Project succesvol gestart

Afgelopen donderdag konden medewerkers v...

Vacature: Voorman/vrouw ATC

Vanwege ontstaan van een tijdelijke vaca...

Doe jij mee aan de Sterk aan het We...

Het is alweer tijd voor de derde editie...
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.