Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!
Passie voor mens en werk!
Onze mensen, uw werk
Zet mensen in beweging!

Creatieve mensen in alle soorten

23 februari

Wie het pand van lichtgigant Utilicht The Light Club binnenloopt, staat een beleving te wachten. In de showroom vind je een ingerichte Hunkemöller-winkel met daarnaast een mini-HEMA. Utilicht bedacht het sfeervolle lichtconcept voor beide merken. Daarnaast nog een bijzondere beleving: midden in het kantoor van Utilicht staat een caravan waarin medewerkers zich terug kunnen trekken. Het is de ‘stiltewerkplek’. In dit bedrijf komen de verhalen je vanzelf tegemoet.

Niet moeten maar mogen
Binnenkort ‘beleven’ de medewerkers van Werk.Kom die gedetacheerd zijn bij Utilicht het product waaraan ze werken ook letterlijk. ‘We gaan samen kijken bij de echte flagshipstore van Hunkemöller in Maastricht!,’ roept Peter enthousiast. De sfeer komt bij Utilicht niet alleen tot uitdrukking in innovatieve lichtconcepten, ook de sfeer op de werkvloer is goed. Werk.Kom-medewerkers Hilde Seerden, Nancy Westerveld en Peter Broens staan glunderend op een rij in de showroom. Ze hebben het nog nooit zo naar hun zin gehad bij een bedrijf. De vierde Werk.Kom-collega Yana Vogel is een Participatiewetter. Ze is die dag helaas ziek, maar ook zij gaat elke dag met plezier naar haar werk. Hilde: ‘Utilicht voelt als een warm bad!’ ‘En elke week is er een loempiadag en een frietdag!,’ vult Peter aan met een brede glimlach. Nancy zegt: ‘We ‘moeten’ hier niet werken, we ‘mogen’ hier werken, dan ga je nog harder je best doen. En we mogen ook nog meedenken! Laatst had ik bedacht dat we beter een knip-en-strip-machine aan konden schaffen, maar dat wilde Jean niet. Hij heeft liever ons!’

 

Knutselen en boren
Utilicht directeur Jean Eurelings gelooft dat de teamspirit nog meer is gegroeid sinds deze kanjers met een zogenoemde ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ hier werken. Jean: ‘Voor het werk dat zij doen, hadden we ook machines kunnen aanschaffen. Maar wij willen geen machines, wij willen mensen! Zelf heb ik een aantal weken in de productie gewerkt bij Utilicht, om ook te ervaren hoe dat is, want elke schakel is hier even belangrijk. Nancy was de eerste medewerker die hier werd gedetacheerd via Werk.Kom. Ik vroeg onmiddellijk aan werkcoach Karen Sengers van Werk.Kom: ‘Hebben jullie nog meer Nancy’s?!’ En die kwamen er. Ieder in hun unieke vorm. Nu werken er een echte Hilde, een echte Peter en een echte Yana. Allemaal hebben ze een uniek talent. Jean: ‘Iedereen kan hier groeien in zijn specialisme. We zoeken voor alle medewerkers een plek binnen het bedrijf die echt past. Yana ontdekte tijdens een stage, waar ze boormachines assembleerde, dat ze technisch inzicht heeft. Bij Utilicht zet ze dit stukje van haar talent in. Nancy’s hobby is knutselen: haar fijne motoriek komt van pas in haar werkzaamheden bij Utilicht. Ze is ook creatief met LED-lampjes, ze heeft van haar hobby min of haar werk kunnen maken!’

Master of everything
 Creativiteit op de werkvloer wordt gewaardeerd. Bij Utilicht kan wat anderen een ‘beperking’ noemen juist gezien worden als een talent. De vacature-teksten zijn al even creatief als het personeel dat er rondloopt. Jean: ‘We hebben nu een vacature voor een functie die nog niet bestaat: ‘Master of everything’. Een van de functie-eisen: zelfspot! ‘Zelfspot breng je mee en andere spots monteer en ontwikkel je hier’, valt te lezen in de vacaturetekst.

Een goed gevoel
Werkcoach Karen Sengers heeft gevoel voor de bedrijfsfilosofie van Utilicht. Vanuit haar inzicht in de wensen van de onderneming zoekt ze medewerkers die echt passen. Utilicht zoekt mensen die gemotiveerd zijn en graag nieuwe dingen leren. Leergierig zijn alle vier de ‘Werk.Kom-mers’ op hun eigen manier. Ze zijn trots dat ze bij Utilicht werken en dat de producten die over de hele wereld verkocht worden ‘Made in Weert’ zijn. Utilicht is weliswaar een internationaal bedrijf, toch is het kleinschalig en lokaal gericht en staan vooral de mensen centraal. Geen machines maar mensen van wie het hele bedrijf vrolijk wordt!

Onze Anne-Marie schreef een boek!

Wie kent haar niet? Anne-Marie Broks, de...

Marian Peels stopt met winkeltje vo...

Na ruim 9 jaar gaat ze ermee stoppen. Vr...

Blijf jij ook graag zo flexibel en...

Op de expeditie ‘samen op weg naar werk’...
Bron: MLA TV
Bron: MLA TV
Bron: Weert TV
Bron: Weert TV
Bron: TV Limburg
Bron: TV Limburg
webdesign: Artis.