Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!
Passie voor mens en werk!
Onze mensen, uw werk
Zet mensen in beweging!

Mooi artikel vandaag in De Limburger over Kansrijk in de Wijk 2.0:

9 november

Een samenwerking tussen Werk.Kom, Risse Groep, Prio Verve, gemeenten Weert en Nederweert en binnenkort ook Wonen Limburg. Voorman Mario is het beste voorbeeld van hoe je je vanuit een redelijk uitzichtloze situatie kunt opwerken tot leidinggevende. ‘Als je wilt en aanpakt, dan heb je zo werk!’, is zijn motto. Daarvan zijn ook de andere kandidaten een mooi voorbeeld!
Nieuwsgierig? Lees hieronder het artkel:

 

Artikel uit Dagblad De Limburger door Leon Janssen:

Kansen pakken met een lach

Het mes snijdt aan twee kanten. Deelnemers aan het project Kansrijk in de Wijk doen werkervaring op, leren Nederlands en komen in een arbeidsritme. En, ze doen nuttige klusjes voor de gemeenschap.

Ploegbaas Mario Salmans is het beste voorbeeld van hoe je je kunt opwerken vanuit een redelijk uitzichtloze situatie tot leidinggevende. „Als je wilt en aanpakt, dan heb je zo werk”, is zijn overtuiging. De veertigjarige Weertenaar zag enkele jaren geleden zijn kroeg op de fles gaan. Hij kreeg een uitkering en kwam kort daarna bij reintegratiebedrijf Werk.Kom. Hij ging aan de slag op de klusbus. Na anderhalf jaar stopte dat project. Toen onlangs volgens hetzelfde principe het project Kansrijk in de Wijk opnieuw werd opgepakt, werd hij gevraagd de ploeg te leiden.

Onderhoud
Het project is opgezet door de gemeenten Weert en Nederweert, Werk.Kom, sociaal werkbedrijf Risse Groep, woningcorporatie Wonen-Limburg en Prio Verve Groen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders doen werkervaring op door klusjes voor de gemeenschap op te knappen. Die variëren van onderhoud van rolstoelen bij uitleenpunten, het onderhoud aan jeude-boulesbanen tot de aanleg van gezamenlijke groentetuinen in Weert en Nederweert. In natuurgebied Rowven in Nederweert-Eind werd gisteren een bijenoase voor de Stichting Bijzzzaak aangelegd. „Je merkt dat de deelnemers er plezier in hebben”, zegt Salmans. „Het is belangrijk dat het onderling goed klikt. Alle deelnemers moeten de dag met een lach beginnen en lachend weer naar huis gaan.”