Fraukje van Lieshout springt op de Risse-trein

8 mei

Fraukje van Lieshout zag op LinkedIn de vacature Manager Bedrijfsondersteuning bij Risse Groep voorbijkomen. Ze had vaker goede verhalen gehoord over Risse Groep en werd nieuwsgierig. Ze besloot op slag te solliciteren.

Kernwaarden
“Het sociale karakter van jullie bedrijf en de mooie toekomstvisie trokken me onmiddellijk aan,” verklaart ze zich nader. Bij onze kernwaarden #puur, #samen en #doen begon ze al bijna te juichen. Ze heeft de kernwaarden dan ook meteen goed opgeslagen, we hoeven haar niet te overhoren! 

En het mooiste: de visie en de kernwaarden bleken niet alleen theorie te zijn, ze blijken ook in praktijk te leven op de werkvloer, zo ontdekte Fraukje later. 

Want al gauw mocht Fraukje namelijk op een eerste klikgesprek komen. 

En…Het klikte! 

Fraukje vervolgt: Toen ik later mijn assessment moest maken, heb ik letterlijk mijn hele gezin de kamer uitgezet! ‘Jongens. Ik moet me nu heel goed focussen! Dit is belangrijk!’, riep ik.  

Dat heeft gewerkt, want ze kreeg de baan! 

Op haar eerste werkdag was Fraukje meteen een dynamisch gelegenheidsduo met onze nieuwe Manager Leren en Participeren Eric Frissen die op dezelfde dag startte. Ze maakten samen een rondje langs alle afdelingen en spraken met heel wat collega’s. Al bij de eerste kennismaking met onze medewerkers raakte Fraukje onder de indruk van de #Puurheid van onze mensen. Een kernwaarde in praktijk. Fraukje: “De medewerkers zijn allemaal authentiek. Elk op hun eigen manier. Dit is een bedrijf waar mensen centraal staan, daar word ik blij van!”

Haar missie
Wat gaat Fraukje precies doen?  Ze gaat een groot deel van de bedrijfsondersteunende processen aansturen, P&O, Facilitair, ICT, KAM & Hospitality) Fraukje: “Ik heb zin om samen verder vorm te geven aan hoe we als Risse Groep mensen ontwikkelen en het vormgeven van een ontwikkelcampus binnen de regio. We gaan samen de toekomstvisie uitvoeren in de praktijk. Hoe mooi is dat? Ik hoop dat alles wat wij gaan realiseren helpend is om die missie optimaal uit te voeren. En ik hou in mijn achterhoofd: leren is soms ook fouten maken, opstaan en met de opgedane kennis beter doorgaan.”

Ze vervolgt: “En we gaan zeker geen talent laten liggen! Ik ga me #samen met een aantal teams vooral inzetten voor de interne dienstverlening. Ik hou ervan om open en transparant te zijn en vooral servicegericht. Ik hoop dat de interne ‘klant’ nog tevredener wordt. Mijn levensinstelling: Ik kijk altijd zo veel mogelijk met een positieve bril. En humor op de werkvloer vind ik erg belangrijk.”

“De uitvoering van de toekomstvisie is als een trein die al een klein stukje gereden heeft en ik ben nog op tijd om erop te springen. Ik hoop dat we ervoor kunnen zorgen dat iedereen werken voor Risse Groep geweldig vindt! Dat mensen kunnen groeien en ongeacht hun leeftijd iedere dag met plezier naar het werk komen. Dan maken we samen werk van talent! Dat belooft wat.”

We wensen Fraukje veel succes en plezier in haar functie!

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...

Even voorstellen: Bertha Verhaag

“Eigenlijk hou ik meer van luisteren dan...

Trainee Bedrijfsondersteuning

36 uur   (Medewerker beleidsuitvoering I...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.