Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Shiva doorstaat de intelligente lockdown met naastenliefde

9 juni

De van origine Srilankaanse Shiva Djini voelt zich als Nederlander sterk verbonden met haar thuisland Sri Lanka. Samen met haar man en zoon van eenentwintig woont ze in Noord-Brabant. Daar is ze erg gelukkig. Bij De Risse pakt ze snoep in. Het onbezorgde leventje van Shiva krijgt een ongekende wending als ze te horen krijgt dat De Risse haar deuren sluit vanwege de dreiging van Corona.

Een lastige periode
Voor Shiva breekt er een lastige periode aan. Vindingrijk als ze is, weet ze haar tijd te vullen met koken, véél koken, lezen en bellen met familie. Natuurlijk volgt ze het Nederlandse nieuws op de voet. “Het nieuws uit Sri Lanka mag beslist niet ontbreken, vertelt ze. “Corona is immers overal.”

“Ik voel me onzeker en vaak bang. Bang om bijvoorbeeld boodschappen te doen.”

Toch probeert Shiva er het beste van te maken samen met haar man en zoon. Haar man helpt haar met de dagelijkse boodschappen en nog veel meer. En dat is een enorme opluchting.

De dagelijkse sleur doorbreken

“Ik kijk vooral naar de dingen die ik nu wel kan doen,” vervolgt Shiva. “Kleine stukjes wandelen in de buurt en ik ga naarstig op zoek naar wat positiever nieuws wanneer ik tv kijk. Mijn zoon van eenentwintig krijgt bijvoorbeeld nu thuis les via beeldbellen,” vertelt ze trots. “Hij volgt een MBO-4 opleiding ICT.”

Van de telefoon wordt veel gebruik gemaakt en er wordt zelfs internationaal gebeld. “Ook de familie die woonachtig is in Duitsland spreek ik met enige regelmaat.”

Verlossend telefoontje
Dan, op een dag, na zes weken belt haar leidinggevende haar op met het bericht dat ze weer kan komen werken. “Ik ben heel blij dat ik weer mag komen werken,” zegt ze stralend. “Mijn lieve man brengt me naar het werk en haalt me ook weer op. Nu zit ik weer fijn aan mijn eigen werk en alles gaat goed.”

Spannende versoepelingen
Nu alles een beetje anders is, vindt Shiva dit in eerste instantie wennen. “Het voelt beslist veilig bij De Risse, maar met iedere versoepeling is het ook wel weer spannend. Gelukkig zijn mijn collega’s erg attent en behulpzaam. En als iets lastig is, heb ik er ook geregeld een gesprek over thuis, samen met mijn gezin.”

Bij De Risse heeft Shiva ook Nederlands leren spreken en schrijven en dat gaat steeds een beetje beter. “Ik kan me goed verstaanbaar maken en lezen gaat ook makkelijker.”

Een spoedig weerzien?
“Ik hoop dat ik in de nabije toekomst mijn familie die in Duitsland woont weer kan zien. We hebben geregeld gebeld, maar elkaar zien is toch een stuk leuker. In december 2019 heb ik hen voor het laatst gezien. Ik hoop dat die dag nu gauw aanbreekt.”

 

Even voorstellen: Isa van de Haterd

Als je een vacature van verschillende me...

Even voorstellen: onze nieuwe Handi...

Onze vacature voor de functie van medewe...

Even voorstellen: Nick Tielemans

Cijferwonder en snookerkampioen Op sinte...
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.