Risse Groep start opleidingstraject voor voorlieden

26 juli

De vraag naar voorlieden neemt toe bij Risse Industrie. Dit komt onder andere omdat steeds meer voorlieden de pensioenleeftijd bereiken. Tijd dus om in actie te komen! Risse Industrie startte een intern opleidingstraject voor voorlieden. De eerste twee kandidaten zijn Jan Duinkerken en Jiri Wulms. Jan volgt de opleiding tot voorman op de afdeling Uitstroom bij Robbie Snoek en Jiri volgt het traject op de afdeling van Huub Graus.

Opleidingstraject
“Het opleidingstraject bestaat uit drie fases”, vertelt werkleider Robbie Snoek. “In de eerste fase staat de productie en het begeleiden van orders op het programma. In de tweede fase kijken we naar doelgroepen. Welke mensen werken er op een afdeling en wat is hun behoefte? In de derde fase staat het begeleiden van de doelgroepen centraal.” Op de afdeling Uitstroom geeft Jan leiding aan mensen die vanuit allerlei achtergronden instromen. De mensen worden klaargestoomd voor werk buiten De Risse. “Ook de taalbarrière is een uitdaging”, zegt Jan. “Soms moet je zaken letterlijk met handen en voeten uitleggen.” Dat maakt het dynamisch en leuk!

Gelukkig
Jan is helemaal gelukkig in zijn nieuwe functie. Wat vindt hij er leuk aan? “Je kunt beter vragen ‘Wat vind je er niet leuk aan?’, lacht hij. “Ik heb jaren gewerkt als portier. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik meer in beweging wilde zijn. Vroeger, toen we nog een postkamer hadden, liep je heel wat rond als portier, nu moesten we meer zitten. Ook had ik om gezondheidsredenen moeite met de wisselende diensten.” Het was dus tijd voor een carrièreswitch. En dat op latere leeftijd! Jan heeft het erg naar zijn zin, voelt zich uitgedaagd en is blij met de vaste structuur die het werk hem biedt. Beter kan niet! Jan leert in korte tijd veel en werkt nu ook vaker mee op locatie bij VDL. “Een voorman is ook een beetje de ogen en de oren van de werkleider”, vertelt Robbie, “Ik ben zelf namelijk ook een aantal uur op locatie aan het werk bij VDL en Van Dijk Staircase Solutions. Jan signaleert ook dingen als ik niet bij De Risse ben en daar gaan we dan vervolgens mee aan de slag!

We wensen Jan en Jiri veel succes met het veel succes met het opleidingstraject!

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...

Even voorstellen: Bertha Verhaag

“Eigenlijk hou ik meer van luisteren dan...

Trainee Bedrijfsondersteuning

36 uur   (Medewerker beleidsuitvoering I...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.