Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Risse Groep en PSW willen samenwerking intensiveren

17 september

Risse Groep en PSW werken al langere tijd samen op het gebied van (aangepast) werk en dagbesteding voor mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel onderzoeken de partijen de mogelijkheden om deze samenwerking te intensiveren. Hiervoor hebben de bestuurders op maandag 16 september een intentieverklaring ondertekend.

 

Drempelloos switchen
Er wordt onder andere bekeken of het PSW activiteitencentrum van de Edisonlaan in de toekomst gehuisvest kan worden bij (of in de nabijheid van) Risse Groep aan de Risseweg. Op die manier kunnen cliënten van PSW laagdrempelig (en zelfs voor enkele uren) bij Risse Groep werken als dit hun eigen wens is of als het in hun ontwikkeling past. Medewerkers van Risse Groep kunnen op hun beurt drempelloos switchen naar werk of activiteiten bij PSW indien zij hier behoefte aan hebben. De werk- en ontwikkelvraag van de cliënt of medewerker vormt hierbij het uitgangspunt.

 

Midden in de samenleving
Andere voordelen van de samenwerking zijn samen een bredere expertise opbouwen en gezamenlijke acquisitie en verdeling van werkzaamheden. Bovendien kunnen gezamenlijk nieuwe projecten worden uitgevoerd.  “Voorwaarde blijft dat werk en dagbesteding zo veel mogelijk plaatsvinden midden in de samenleving. Een uitgangspunt dat zowel PSW als Risse Groep hoog in het vaandel hebben staan”, aldus Stephan Bodde (bestuurder PSW). “We kijken ernaar uit om nog meer gebruik te kunnen maken van elkaars infrastructuur en expertise en zo het individu centraal te stellen. Iedereen kan en mag meedoen, dat is ons ultieme doel!”, vult Dennis Laponder (interim-directeur Risse Groep) aan.

Foto-bijschrift: Dennis Laponder (interim-directeur Risse Groep) en Stephan Bodde (bestuurder PSW)  ondertekenen de intentieverklaring.

Connect Project succesvol gestart

Afgelopen donderdag konden medewerkers v...

Vacature: Voorman/vrouw ATC

Vanwege ontstaan van een tijdelijke vaca...

Doe jij mee aan de Sterk aan het We...

Het is alweer tijd voor de derde editie...
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.