Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!
Passie voor mens en werk!
Onze mensen, uw werk
Zet mensen in beweging!

Risse Groep en Stichting Lezen & Schrijven tekenen samenwerkingsovereenkomst

17 mei

Vanaf vandaag is het officieel: Risse Groep en Werk.Kom gaan een samenwerking aan met Stichting Lezen & Schrijven. Leon Heuvelmans van Stichting Lezen & Schrijven en Jan Karel Jobse tekenden vanmorgen de samenwerkingsovereenkomst. Laaggeletterdheid is nog altijd een groot (en deels verborgen) probleem bij onze doelgroep. In Nederland zijn er maar liefst 2,5 miljoen laaggeletterden. Daarvan is 65% autochtoon.

Maximaal participeren
Risse Groep, Werk.Kom en Stichting Lezen & Schrijven slaan de handen ineen en zorgen ervoor dat mensen met een leerachterstand in de toekomst trainingen kunnen volgen op het gebied van schrijven, rekenen, lezen en computervaardigheden. Wij willen namelijk graag dat onze doelgroep maximaal kan participeren in de samenleving. Regelmatig hebben mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bijvoorbeeld moeite met lezen, schrijven of rekenen, waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt kleiner zijn. Leon Heuvelmans: “Daarnaast heerst er vaak schaamte. Ook ervaren laaggeletterden het niet altijd als probleem, waardoor ze niet meteen bereid zijn aan de slag te gaan.” Maar met een beetje hulp nemen deze kansen flink toe. En dat is waarvoor we het doen!

Pilot
Werk.Kom begint met een pilot van 20 kandidaten en mogelijk worden dit er in de toekomst meer. Komende week worden een aantal collega’s van Werk.Kom opgeleid tot taaltrainer en vervolgens gaan zij de taaltrainingen verzorgen. In de trainingen richt Werk.Kom zich naast taal ook op rekenen en digitale vaardigheden. De taal- en rekencursussen zijn trajecten van zo’n twee tot drie uur per week, die soms een jaar duren. Deelnemers gebruiken daarnaast e-learnings. Onze trainers staan te popelen om met de kandidaten aan de slag te gaan!

Theo Agten 50 jaar bij De Risse

‘Deze maand ben ik 50 jaar in dienst bij...

Feestelijke aftrap campagne Duurzam...

Afgelopen dinsdag bij Risse Groep: Er i...

Risse Groep in een nieuw jasje!

Vandaag werden de wanden in het gebouw v...
webdesign: Artis.