Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Primeur Risse: zonnepanelen in gebruik genomen!

29 maart

Op het dak van Risse Groep blinken sinds kort ruim 1200 zonnepanelen, waardoor het jaarlijkse stroomverbruik volledig duurzaam wordt opgewekt. En deze werden vanochtend officieel in gebruik genomen met een bijzondere handeling door wethouder Paul Sterk. Risse Groep neemt als eerste lid van Stichting Parkmanagement Weert dit duurzame dak in gebruik. Deze primeur komt voort uit een samenwerking van het bedrijfsleven om Weert in 2040 energieneutraal te krijgen.

Rendement zonder extra kosten
Met de zonnepanelen bespaart Risse Groep zo’n 20% op de jaarlijkse electriciteitskosten. En het mooie is: Risse Groep maakt hiervoor geen investeringskosten. Partner Rooftop Energy plaatst zonnepanelen bij bedrijven zonder dat die daarvoor hoeven te betalen. Het levert Rooftop Energy een rendement van 5% op. 

Lokale samenwerking
Vanochtend werd door de betrokken partijen benadrukt dat ze trots zijn op de lokale samenwerking die tot stand is gekomen en het resultaat. Wethouder Paul Sterk gaf aan dat Risse Groep een modern bedrijf is dat klaar is voor de toekomst en een voorbeeld van verduurzaming dat past in de moderne maatschappij. “Het is prachtig dat we nu de energie kunnen gaan opwekken die Risse Groep per jaar verbruikt”. Stichting Parkmanagement stond aan de basis van het project en bracht de partijen bij elkaar . Tevens riep John Huizing Weerter bedrijven op om na te denken over duurzame energie-opwekking.

Weert Energieneutraal
In Weert doen nu 5 bedrijven mee aan het project. In totaal liggen er straks zo’n 7000 zonnepanelen op de daken. Het bedrijf Xperal plaatst deze panelen. En als Weert zo doorgaat is het in 2040 energieneutraal!

Connect Project succesvol gestart

Afgelopen donderdag konden medewerkers v...

Vacature: Voorman/vrouw ATC

Vanwege ontstaan van een tijdelijke vaca...

Doe jij mee aan de Sterk aan het We...

Het is alweer tijd voor de derde editie...
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.