Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Lentekriebels doorbreken de sleur voor Marvin Moonen

16 juni

“Wat is de lente toch mooi,” denkt Marvin tijdens een van zijn vele wandelingen. En aan die vrijheid klampt hij zich dan ook vast. “Deze ongekende crisis hakt er goed in,” zo vertelt hij. “Maar als ik buiten ben en ik de lente zie, besef ik dat het leven toch gewoon doorgaat. Mijn leven had gelukkig naast alle onduidelijkheid en spanning ook iets moois voor me in petto.”

Ziek
Enkele weken vóór de lockdown was Marvin ziek thuis en net als hij wil gaan werken sluit het bedrijf tijdelijk haar deuren. “De teleurstelling is enorm,” zegt Marvin. “Plots werd ik bang om opnieuw ziek te worden en door het binnen zitten werd mijn structuur van alledag danig verstoord.

Structuur en regelmaat
“Structuur is erg belangrijk voor mij, want soms raak ik in paniek. Maar gelukkig heb ik goede begeleiding waarmee ik samen kan koken en ik heb het geluk dat ik, op dagen dat ik geen begeleiding heb, bij mijn ouders eet. Dat is in tijden als deze erg gezellig. Normaal gesproken kijk ik graag TV, maar ook dat heb ik even niet gedaan.”

Lentekriebels
“Tijdens de sleur van alledag, realiseerde ik me dat ik dit nare patroon moest doorbreken,” vertelt Marvin en er verschijnt een brede grijns op zijn gezicht. “Ik heb iemand leren kennen waarmee ik de resterende dagen veel heb gebeld en vervolgens ook, na overleg met mijn begeleiding, heb afgesproken. We zijn naar Maastricht geweest.”

“De crisis gooide op dit vlak geen roet in het eten?”
“Nee, beslist niet,” zegt Marvin stralend. “Ik heb mijn tijd sinds haar komst goed benut en mijn weekenden zijn nu ook gevuld. Ze werkt in de zorg, dus goed op elkaar letten is en blijft het devies.”

In gesprek met een collega
“Dankzij een goed gesprek met een collega heb ik mezelf beter leren kennen. Ik weet nu meer over vriendschappen en relaties en hoe dat werkt. Ik ben ervan overtuigd dat deze inzichten me verder brengen. Want ik wil nu echt gaan leven!”

Even voorstellen: Isa van de Haterd

Als je een vacature van verschillende me...

Even voorstellen: onze nieuwe Handi...

Onze vacature voor de functie van medewe...

Even voorstellen: Nick Tielemans

Cijferwonder en snookerkampioen Op sinte...
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.