Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!
Passie voor mens en werk!
Onze mensen, uw werk
Zet mensen in beweging!

Beschutte werkplek biedt mogelijkheden!

18 december

Ken jij iemand met een beperking die graag wil werken? Soms kan iemand niet werken in een regulier bedrijf omdat er meer begeleiding nodig is of omdat er teveel aanpassingen gedaan moeten worden op de werkplek. Ook dan is er vaak een oplossing! Jouw bekende kan misschien werken op een ‘beschut werkplek’. Hij/zij heeft dan een echte baan met een echt salaris, maar werkt in een beschutte omgeving bijvoorbeeld bij De Risse. En dat maakt hem/haar gelukkig, want betaald werk geeft mensen trots en zelfvertrouwen. Het maakt ze zelfredzaam.

Wat kun jij doen?
Voor beschut werken is de regelgeving  veranderd. Kandidaten kunnen nu ook zelf – net als de gemeente – een advies beschut werken aanvragen bij het UWV. Jij kunt daarbij helpen. UWV beoordeelt of jouw bekende in aanmerking komt voor een ‘beschut werkplek’. Bij een positief advies biedt de gemeente een beschutte werkplek aan. Komt de kandidaat niet in aanmerking, dan kijkt de gemeente samen met hem/haar welke andere mogelijkheden er zijn.

Op naar beschut werk!
Wanneer de kandidaat een positief advies krijgt, mag deze met de gemeente in gesprek over een mogelijke beschutte werkplek. Gemeenten hebben per jaar een bepaald aantal beschut werkplekken. Soms heeft de gemeente even geen plaats. De gemeente stelt dan het volgende jaar een werkplek ter beschikking.
Meer informatie kun je vinden op: www.beschutaandebak.nl. Via deze link (onder Aanvraag Beschut Werken) dien je een aanvraag in. 

Jan Karel Jobse neemt afscheid als...

Dat heeft hij afgelopen donderdag bekend...

Onze Anne-Marie schreef een boek!

Wie kent haar niet? Anne-Marie Broks, de...

Marian Peels stopt met winkeltje vo...

Na ruim 9 jaar gaat ze ermee stoppen. Vr...
webdesign: Artis.