Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Rob Timmermans timmert aan de weg!

3 december

Rob is een doorzetter. Hij is de jongen die bleef leven. Hij is degene die het tegen alle verwachtingen in heeft gered. En niet zo’n beetje. Rob redt het ondanks zijn lichamelijke beperkingen heel goed. Hij blijft zich ontwikkelen tot Risse-medewerker en fotograaf en nu loopt hij ook mee als tekstschrijver bij de afdeling communicatie van Risse Groep!

Zusje
De start was niet eenvoudig. 30 jaar geleden werd Rob prematuur geboren na een draagtijd van 27 ½ week. Hij was niet alleen. Samen met zijn tweelingzus Inge streed hij om het bestaan. Helaas heeft zijn zusje het niet gered. Rob vertelt: ‘Soms heb ik het gevoel dat ik een stukje van mezelf mis. Ik zoek mijn zusje in mensen. Misschien heb ik daarom zoveel vriendinnen.’ De eerste jaren waren tropenjaren. Op de derde en vijfde dag na de geboorte kreeg Rob hersenbloedingen, waardoor hij onder andere rechts verlamd raakte. In het ziekenhuis in Maastricht volgden vier maanden couveuse.  Eenmaal thuis was het hopen op een wonder. Wat zou hij allemaal kunnen?

Ouders
Al gauw bleek dat Rob absoluut geen kasplantje was. De artsen konden het niet begrijpen. Hij leerde gaandeweg van alles, maar de hersenscans vertelden iets anders. Wonderlijk.

Rob: ‘Ik ben vooral blij dat ik zulke fantastische ouders heb en een hele gave broer. Ze hebben zo veel voor mij gedaan. Zonder hen was het me niet gelukt. Ik bedank ze daar regelmatig voor. Maar mijn moeder antwoordt dan: ‘Ik ben trots op je! Je hebt het uiteindelijk helemaal zelf gedaan!’ En mijn vader gaf me het volgende mee: ‘Jongen, geniet met volle teugen, maar maak het jezelf niet te moeilijk.’ Ook dat knoopte Rob, na heel wat herhaling, in zijn oren.

Enthousiast
Rob houdt van het leven en wil er zoveel mogelijk uit halen, maar wel binnen de grenzen van zijn mogelijkheden. Hij woont bij PSW omdat er gaandeweg nog heel wat andere lichamelijke beperkingen de kop op staken. De kracht schuilt in zijn geest. Rob is een heel positief mens en aanstekelijk enthousiast. Dat weet iedereen. ‘Ik heb het ook erg naar mijn zin bij PSW.’, vertelt Rob, ‘Ik leef zo zelfstandig mogelijk. Ik kook tweemaal per week, was zelf en strijken wordt binnenkort ook opgestart!’

De Risse
Rob werd voor 100% afgekeurd, maar hij wilde zelf per se werken. Op zijn zestiende ging hij naar het CWI voor een keuring. ‘Ik wil werken!,’ zei hij. De Risse had Rob al opgemerkt toen hij vijftien was, maar hij moest nog even wachten. Hij startte later bij De Risse met een stage. Nu werkt hij op de afdeling van Jan Vleeshouwers. ‘Ik doe administratief werk, voorraadbeheer, urenregistratie en ik zet onder andere orders uit.’  En deze maand vierde Rob zijn 12,5-jarig jubileum!

Fotograaf
Rob blijft in mogelijkheden denken. Een tijd geleden raakte hij geïnteresseerd in fotografie. ‘Ik zag fotografen Jos Hebben en Theo van de Winkel bezig en ik dacht: ‘Dat wil ik ook!’ Dus ik begon met fotograferen. Ik zag dat mijn foto’s steeds beter werden. Toen ben ik zelf redacties gaan benaderen. Twee keer werd ik afgewezen. De derde keer benaderde ik MLA Stories van Art-is communicatie. Bart Maes was geïnteresseerd en ik mocht beginnen. Ik ben nu een jaar bezig voor Art-is. Ik ben iedere dag gelukkig dat ze mij de kans geven!’

Art-is
En de liefde is geheel wederzijds. Redacteur van het Zakenblad, Wesley Hegge, reageert namens Art-is: ‘Wij zijn enorm blij met Rob als fotograaf. Zijn enthousiasme uit zich in een ambitieuze, nieuwsgierige houding. Rob grijpt elke kans met beide handen aan. Hij begon als fotograaf, maar tegenwoordig schrijft hij ook teksten, die goed zijn. We stonden er als redactie aanvankelijk niet bij stil welke bijzondere betekenis het maken van foto’s voor Rob heeft. Dat kregen we pas door toen hij op Facebook een bericht plaatste waarin hij schreef dat bij ons een unieke droom in vervulling ging. Hij krijgt ook ontzettend veel mooie reacties van mensen!’ ‘Daar heb je de fotograaf!’, roepen ze als ze hem tegenkomen, ‘Waar is de camera?’

En Rob blijft zich verder ontwikkelen. Inmiddels loopt hij stage bij de afdeling communicatie van Risse Groep. Hij wil beter leren schrijven. Dat gaat hem al heel goed af! Rob is blij. Dan kijkt hij even peinzend. ‘Denk je niet dat ik meer betekenis had kunnen hebben voor mensen als ik geen beperkingen had?’  ‘Nee, natuurlijk niet, Rob! Jij hebt juist grote betekenis voor mensen, omdat je iedereen laat zien hoe je op jouw manier heel veel uit het leven kunt halen!’ Dat inspireert.

Connect Project succesvol gestart

Afgelopen donderdag konden medewerkers v...

Vacature: Voorman/vrouw ATC

Vanwege ontstaan van een tijdelijke vaca...

Doe jij mee aan de Sterk aan het We...

Het is alweer tijd voor de derde editie...
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.