Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Met een positieve instelling kom je het verst

4 juni

Het zal niet zo lang duren, was de verwachting van Nancy Westerveld.

Onze Nancy is een positief ingestelde vrouw, óók in tijden van crisis.

Voor haar had de sluiting van De Risse in eerste instantie geen gevolgen. “Ik werk bij de Jumbo in Stramproy,” vertelt ze. “Daar ben ik gedetacheerd. Rond de tijd dat De Risse tijdelijk zijn deuren sloot, zat ik zelf net thuis. Niet vanwege COVID-19 hoor,” stelt ze ons gerust. “Ik ging op 13 maart naar huis om een andere reden.”

Zelfquarantaine
“Om mijzelf en anderen te beschermen ging ik in zelfquarantaine voor de duur van niet twee, maar drie weken. Nu gaat het gelukkig veel beter. Achteraf ben ik natuurlijk heel blij dat het meevalt. Slechts luchtwegklachten van een andere aard blijken de oorzaak en dat gaat weer over.”

Bezigheden te over
“Ik heb eigenlijk best veel te doen gehad, vooral in en rondom het huis. Andere dingen waren plots heel wat minder vanzelfsprekend. Boodschappen doen bijvoorbeeld. Ik kies voor de meest veilige manier: online bestellen en laten bezorgen,” legt ze uit. “Echter de levertijd bleek een probleem te zijn. Tja, zo gaat dat in het begin van de Coronacrisis.” Nancy lacht. “Gelukkig veranderde dit snel.”

“Om mijzelf af te leiden ben ik me bezig gaan houden met Diamond Painting. Dit is erg populair.”

En dat klopt: collega’s bij De Risse blijken stuk voor stuk bedreven in deze hobby.

De versoepelingen hebben ook een positief effect
“Het moment dat de eerste versoepelingen van kracht worden, ging ik er meteen op uit. Eerst wandelde ik wat door de natuur en het duurde even totdat ik ontdekte dat ik als natuurliefhebber die ook wil vastleggen.

“Maar hoe moet ik dat aanpakken?”, vroeg ik me af, “Heel bedreven in fotografie ben ik nog niet…”

“Oefening baart kunst,” wordt haar meegegeven. “Blijf oefenen. Zelfs een goede fotograaf maakt minder goede foto’s en vergist zich geregeld. Het gaat niet om de apparatuur, maar om de persoon die achter de camera staat.”

“In een wandeling passeer je vaak mooie gebieden en na afloop blijft slechts de herinnering over,” zegt Nancy. “Dat moet anders, besloot ik. En zo maakte ik algauw mijn eerste foto’s met de camera op mijn mobiel. Tijdens de wandelingen die volgen heb ik gemerkt dat ik geïnteresseerd ben in macrofotografie. Fotograferen levert mij vrijheid op en een vorm van ontspanning.”

De Risse en de Jumbo
“Om weer in het werkritme te komen, begon ik bij De Risse. Ik houd me nu bezig met het samenstellen van fietspyjama’s van de klant VK. Bij De Risse is het prettig werken, maar ik hoop gauw weer aan de slag te kunnen bij de Jumbo, want hier heb ik het heel erg naar mijn zin. Ik werk bij de schappen waar de potgroenten en kruiden staan. Ik houd me bezig met het naar voren halen, spiegelen en op datum zetten van deze producten. Zo staat alles op volgorde van datum. Ik heb vaste werktijden en werk er fulltime. Deze leuke job heb ik te danken aan de werkcoaches van WerkpuntKom. Op 15 juni kan eindelijk weer aan de slag bij de Jumbo.”

Positieve instelling
“Ik laat me niet leiden door angst,” zegt Nancy. “Ik laat de situatie over me heen komen en ik ben blij met de kleine dingen. Zoals het bezoek aan mijn ouders die ik al lang niet meer heb gezien. Wat is dat fijn!”

Connect Project succesvol gestart

Afgelopen donderdag konden medewerkers v...

Vacature: Voorman/vrouw ATC

Vanwege ontstaan van een tijdelijke vaca...

Doe jij mee aan de Sterk aan het We...

Het is alweer tijd voor de derde editie...
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.