Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!
Passie voor mens en werk!
Onze mensen, uw werk
Zet mensen in beweging!

Risse Groep in vuur en vlam

26 mei

Vandaag stond Risse Groep letterlijk in vuur en vlam door een grootschalige ontruimingsoefening onder leiding van de BHV’ers van Risse Groep en de brandweer. Bij de oefening werden twee reële praktijksituaties nagebootst. De oefendoelen waren: een goede samenwerking tot stand te brengen met BHV en brandweer, een goede verkenning, blussing en redding van ‘slachtoffers’ en goede inzet volgens bevelvoerderseenheden.  

Om 13.10u ging het brandalarm af. Medewerkers werd verzocht naar buiten te gaan. Er werden twee scenario’s nagespeeld. In het eerste scenario brak er brand uit in het kleine magazijn, waar een vaste medewerker zijn werkplek heeft. BHV’ers kwamen voorbij met een man op een brancard. In scenario 2 zag een heftruckchauffeur een collega over het hoofd en reed hem ondersteboven. Gelukkig was de overreden collega een pop. De wagen was gevuld met gevaarlijke stoffen. De vaten rolden over de grond terwijl de collega onder de heftruck ligt. Wat nu?!

Voor medewerkers, BHV en de brandweer was de oefening een prima leermoment. Na de oefening volgde een uitgebreide evaluatie met betrokken partijen. Daaruit kwamen een aantal goede verbeterpunten en tips naar voren en eventuele actiepunten voor het calamiteitenplan.  Al met al was het een geslaagde ontruimingsoefening! En het warme weer zorgde ervoor dat medewerkers na een uur in de buitenlucht zichzelf ook ‘blusten’ met een bekertje water.

Voor een impressie van de oefening klik hier

Feestelijke aftrap campagne Duurzam...

Afgelopen dinsdag bij Risse Groep: Er i...

Risse Groep in een nieuw jasje!

Vandaag werden de wanden in het gebouw v...

Blije gezichten op de werkvloer

Rob Poppelaars werd geïnterviewd voor On...
webdesign: Artis.